12x de mooiste luchtige wijsheden van Toon Hermans

14 juni 2017
1320
toon hermans

Toon Hermans noemde zichzelf vaak een clown, of 'muzeman' dat hij zelf bedacht. 'Kleinkunstenaar' was uit den boze, want hij vond zichzelf 'een gróót kunstenaar'. Geef hem eens ongelijk. Heerlijk hoe Toon met woorden kon spelen en zo de menselijke aard, onze dromen, verlangens én tekortkomingen met veel humor blootlegde.

Naast humor beschikte hij ook over een fijngevoelige snaar, zoals in dit versje over geluk duidelijk wordt. Zó klein, maar zo mooi.

In zijn hele carrière deed hij veel markante uitspraken, zowel op als naast het podium. We zetten een paar van de leukste op een rij waarin zijn luchtige kijk op het leven en scherpe blik de boventoon voeren. Om even lekker te relativeren.

1. 'Gevoel voor humor begint bij gevoel voor verdriet.'

2. 'De hemel geeft, wie vangt die heeft.'

3. 'Het dal is vruchtbaarder dan de top.'

4. 'De ruiter is op zijn paard veel indrukwekkender dan ernaast.'

5. 'Als je kan vertellen waarom je hebt gelachen, heb je je niet goed geamuseerd.'

6. 'De roem van mensen is slechts schijn. Je kunt alleen maar groot zijn in het klein.'

7. 'Ga nooit weg zonder te groeten. Ga nooit heen zonder zoen. Als je het noodlot zult ontmoeten, kun je het nooit meer over doen.'

8. 'Kleine zorgen kun je delen. Maar er is een soort verdriet dat mensen niet meer kunnen helen. En dat hoeft ook niet.'

9. 'Liefde is op weg zijn naar: jezelf te vinden in elkaar.'

10. 'Mijn opa zei altijd: 'Als je het wat langzamer doet, gaat het vlugger.'

11. 'Wat je vandaag moet doen, moet je doen zoals je morgen denkt dat je het had moeten doen.'

12. 'De dag is een appelboom, maar je moet de appels zélf plukken.'

 

Lees ook:  Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

Lees ook: 12x inspirerende woorden van Godfried Bomans over het leven

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down