1200 boeken worden een levensgrote natuurcollage

22 maart 2020
129

Een vlinderkolonie op de muur, een groep vleermuizen die aan het plafond hangt en een keus en keur aan insecten, dieren en planten die door elkaar op de vloer ontspruiten. Andrea Mastrovito gebruikte voor deze installatie 1200 boeken waar hij elke afbeelding met de hand uitknipte.

Hij baseerde zijn kunstwerk op het sciencefictionboek The island of Doctor Moreau (H.G. Wells), waarin een enigszins doorgedraaide wetenschapper dieren menselijke eigenschappen probeert te geven.

In dit kunstwerk zet de kunstenaar zichzelf als de 'wetenschapper' neer, door 'nieuw leven te geven aan iets dat ooit op een andere manier leefde (boeken waren ooit papier, papier was ooit hout en hout was ooit een boom)'. In de fantasie van Mastrovito nemen de dieren en planten het huis uiteindelijk helemaal over.

Mooi hoe de fantasie die boeken ons kunnen geven, op deze manier ook tot leven komt.

mastrovito3 mastrovito1 mastrovito4 mastrovito2 mastrovito8 mastrovito7

Via Andrea Mastrovito

Lees ook:  Schoenen uit! Vier blotevoetenpaden om deze zomer te ontdekken

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Hoe kun je optimaal genieten van je tuin?

Normandië in Frankrijk bezoeken

Hoe bewaar je de innerlijke rust als je op zoek bent naar een huis

Je keuken Feng Shui inrichten

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings