12 redenen waarom het heel bevrijdend is om 57 te zijn

1963 VIEWS
12 redenen waarom het heel bevrijdend is om 57 te zijn

Mirjam vond de jaren in aanloop naar haar 50e verjaardag ronduit vreselijk. Elke vezel in haar lichaam protesteerde tegen de naderende mijlpaal, zowel metaal (“het besef dat je de tweede helft in gaat vond ik op dat moment niet bijster opbeurend”) als fysiek (“er kraakt iets…hé, dat is mijn knie!”).

Maar ja, de verjaardagen komen en gaan. “Je realiseert je dat je er niet zoveel aan verandert. En dat het leven eigenlijk ook helemaal niet zo anders is. Mentaal voel ik me nog 36. Maar wat wel leuk is: ouder worden is op een aantal punten ook heerlijk bevrijdend!”

Herkenbaar?

1. Mensen verwachten niet meer dat ik goed kunt dansen, dus op de dansvloer kan ik gewoon doen wat ik wil.

2. Het is een stuk makkelijker om (vaak) om mezelf te lachen.

3. De paar extra kilo’s zijn juist fijn, want het werkt als een natuurlijk collageen om de rimpels een beetje op te vullen. Doe mij dus nog maar een stuk worteltaart!

4. Ik gaat op heel veel vlakken niet meer veranderen. Hebben anderen daar moeite mee? Pech gehad!

5. Veel Grote Beslissingen heb ik gehad: waar ga ik studeren (en wat?)? Zal ik met hem trouwen? Hoeveel kinderen wil ik? Waar gaan we wonen? Wat wil ik worden? Nu is er tijd om te focussen op de mooie en kleine dingen van het leven.

Lees ook:  Het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven

6. Ik heb eindelijk een goed excuus als ik mijn bril/ sleutels/ tas/ boodschappenlijst/ ..  voor de tiende keer die dag niet kan vinden. Ik weet ook dat er voor wat betreft dit fenomeen geen verbetering meer gaat optreden.

7. Ik hoef geen reden meer te verzinnen als ik gewoon vroeg naar huis wil. Eerder als ik na twaalven nog steeds van de partij ben…

8. Jongere mensen vinden het leuk om me uit te leggen hoe Instagram of Snapchat werkt (10 jaar geleden vonden mijn kinderen het nog suf als ik niet wist hoe Facebook in elkaar zat…)

9. Even een dutje tussen de middag? Yes please!

10. Ik doe niet meer mijn best om er jonger uit te zien. Sowieso trapt niemand daar nog in, maar er gewoon ‘goed’ uitzien voelt ook vele malen beter!

11. Ik weet inmiddels dat voor elk onderzoek dat roept dat iets slecht voor je is (Brood! Melk! Suiker!) er binnenkort weer een ander onderzoek komt dat zegt dat het allemaal wel meevalt. Dus ik eet gewoon waar ik zin in heb.

12. Mijn kinderen koken het kerstdiner. Waar ze dat geleerd hebben is voor mij nog steeds de vraag, want in mij schuilen vele verborgen talenten, maar koken hoort daar echt niet bij (ook dat weet ik inmiddels met grote zekerheid na 57 jaar).

Lees ook:  9 quotes over ouder worden met een vleugje humor

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

7 waarheden over het lege nest
Met dit gedrag in een koffietent verraad je meteen je leeftijd
Waarom ik het geweldig vind om 50 jaar te zijn
Waarom ik helemáál niet gelukkig word van opruimen