12 mooie (en noodzakelijke) bruggen speciaal voor dieren

28 december 2019
646

De wegen die we voor mensen, auto's en treinen aanleggen lopen meestal dwars door natuurgebieden en de habitat van dieren. Om van het ene naar het andere territorium te gaan op zoek naar eten of soortgenoten, steken de dieren vaak een weg over met alle gevolgen van dien. Daarom worden, niet alleen in Nederland, deze prachtige dierenbruggen aangelegd die opgaan in het natuurgebied en waarmee dassen, wilde zwijnen, herten en nog veel meer diersoorten veilig van de ene naar de andere kant kunnen lopen. 

In Nederland hebben we inmiddels maar liefst 66 ecoducten, ook wildviaducten of dierenbruggen genoemd, om dieren veilig over te laten steken. De Natuurbrug Zanderij Crailoo bij Hilversum is met haar 800 meter de langste ter wereld en overspant een spoorlijn, een provinciale weg en een bedrijventerrein.

Ook in andere delen van de wereld, vooral in de VS en Canada met de grote natuurparken, worden steeds meer passages voor dieren aangelegd. Op Kersteiland bij Australië is zelfs een speciale krabbenbrug gemaakt voor de jaarlijkse krabbenmigratie.

Op de foto's hieronder zie je dat niet alleen bruggen, maar ook tunnels of goten speciaal voor schildpadden, krabben, eekhoorns, herten, salamanders, pinguïns, beren en nog veel meer mooie diersoorten die we graag in stand willen houden, worden aangelegd.

Niet alleen heel nuttig, maar ook een mooie eye catcher in het landschap!

1. Natuurbrug Zanderij Crailoo bij Hilversum

Natuurbrug Crailo 1

2.Krabbenbrug, Christmas Island bij Australië

bridges-for-animals-around-the-world-1

3. Ecoduct Kikbeek, België

bridges-for-animals-around-the-world-2

4. Schildpadtunnel, Japan

bridges-for-animals-around-the-world-3

5. Tunnel voor blauwe pinguïns, Nieuwe Zeeland

bridges-for-animals-around-the-world-4

6. Ecoduct voor beren, elanden en poema's in Nationaal Park Banff, Canada

bridges-for-animals-around-the-world-5

7. Salamandertunnels in New England, VS

bridges-for-animals-around-the-world-10

8. Wildviaduct over een snelweg in Duitsland

bridges-for-animals-around-the-world-6

9. Touwenbrug over de Hume-snelweg van Victoria, Australië

bridges-for-animals-around-the-world-7

10. Grizzlybeer bij een doorgang in Nationaal Park Banff, Canada

bridges-for-animals-around-the-world-8

11. Ecoduct in Singapore

bridges-for-animals-around-the-world-9

12. Brug voor eekhoorns, Washington, VS

Eekhoornbrug Washington

Via Bored Panda
Lees ook:  De bonsaiboom-verzorggids: alles wat je moet weten over het snoeien & verzorgen van de bonsai

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings