12 locaties om onder de mooiste sterrenhemel te kamperen

17 augustus 2016
411

Het heeft iets magisch: in het diepe duister staren en tegemoet gestraald worden door de fonkelende lichtpuntjes van de sterren. En het mooiste van alles is dat iedereen ter wereld van dit wonder kan genieten. Zo hebben we zelf onlangs nog de prachtige Perseïdenregen kunnen bewonderen hier in Nederland tijdens opklaringen aan de hemel. Maar er zijn ook plaatsen op deze wereld waar de sterren talrijker en helderder zijn dan je je voor mogelijk kunt houden en waar geen andere lichten of luchtverontreiniging dit zicht vertroebelen. Als je een echte sterrenliefhebber bent, dan zijn dit de ideale plaatsen om je kampeertent op te zetten.

1. La Palma, Canarische Eilanden

Het vulkanische eiland La Palma, een van de Canarische eilanden van Spanje, is een door Unesco beschermd gebied en heeft een fenomenale sterrenhemel. Hier bevindt zich dan ook een van de voornaamste observatoria met de grootste telescoop ter wereld: de ‘Gran Telescopio de Canarias’.

2. Atacama Woestijn, Chili

In de Atacama woestijn staan meerdere sterrenwachten en daar is een goede reden voor. Het uitzicht op de nachtelijke hemel is hier fantastisch, waardoor het bijna lijkt alsof je op een andere planeet beland bent.

3. Sahara Woestijn, Egypte

De Sahara Woestijn is zo groot en heet dat hier nauwelijks een mens te bekennen is. Dit betekent dus ook weinig bebouwing en verstorend licht. De ideale omstandigheden dus voor een nachtje sterren kijken. Maar neem wel een warme deken mee, want ’s nachts kan het hier aardig afkoelen.

Lees ook:  Zo mooi is Schotland

saharawoestijn-egypte

4. Namib-Naukluft National Park, Namibië

Nog een afgelegen plek om 360 graden zicht op de mooiste sterrenhemel te hebben is in de woestijn van Namibië. Maar dat is absoluut niet de enige reden waarom dit land een bezoekje waard is.

Namibie

Beeld: Epic Road

5. Rub al Khali, Arabië

Het is de grootste aaneengesloten zandwoestijn ter wereld en wordt ook wel het Lege Kwartier genoemd. De reden kun je wel raden; het is hier vrijwel onbewoond. Je wilt hier overdag met de droogte en hitte dan ook niet graag lopen, maar ’s nachts des te liever als je van een spectaculaire uitzicht wilt genieten.

EmptyQuarter-ArabianPeninsula

Beeld: BBC

6. De Himalayas, Kuari Pass India

Het is hier ’s nachts iets aan de koude kant (gemiddeld -7 graden) maar voor het uitzicht heb je het graag over als je niet al teveel een koukleum bent. De toppen van de hoogste bergen ter wereld vormen hier het decor voor de prachtig heldere sterrenhemel.

7. Hawaii, VS

Eigenlijk is de Mauna Kea op Hawaii de hoogste berg ter wereld. Vanaf de zeebodem gemeten is deze namelijk 9000 meter hoog, waarvan iets minder dan de helft boven zeeniveau uitstijgt. Maar dit is nog meer dan hoog genoeg om een fantastisch uitzicht te hebben over zowel de zee als de lucht. Er zitten hier dan ook 11 observatoria uit verschillende landen.

Hawaii-USA

Beeld: Space.com

8. Gingin, West Australië

Als je liever sterren kijkt in de buurt van de bewoonde wereld dan is dit boerendorpje perfect. Het ligt slechts een uur rijden af van het centrum van Perth, maar de sterren zien hier evengoed prachtig om te zien.

9. Cherry Springs State Park, Pennsylvania, VS

Dit park in de Verenigde Staten biedt een spectaculair uitzicht op het centrum van de Melkweg.

10. Connemara, Ierland

Gelukkig hoeven we niet ver te reizen om de sterrenhemel op zijn mooist te zien. Aan de dunbevolkte kust van Ierland is het ook prima vertoeven voor sterrenkijkers.

11. Natural Bridges National Monument, Utah, VS

Dit nationale park werd in 2007 uitgeroepen als eerste ‘donkere lucht park’ ter wereld door de International Dark-Sky Association. Het park is dus internationaal erkend als een geweldige locatie om naar de sterren te kijken.

Lees ook:  Waarom je van reizen met een camper gelukkig wordt

NaturalBridges-UtahUSA

12. Mont-Mégantic National Park, Quebec, Canada

Nog een locatie die niet te ver van de bewoonde wereld af zit is het Mont-Mégantic National Park in Quebec. Er worden hier zelfs activiteiten georganiseerd omtrent sterren kijken. Ook kun je hier het schitterende noorderlicht zien.

MonteMagantic-QuebecCanada

Beeld: ricemm.org

 

Via: Lifehack 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met fietsvakantie op latere leeftijd, tips en advies

De paradijsvogelplant: zo verzorg je hem

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings