12 locaties om onder de mooiste sterrenhemel te kamperen

2754 VIEWS
12 locaties om onder de mooiste sterrenhemel te kamperen

Het heeft iets magisch: in het diepe duister staren en tegemoet gestraald worden door de fonkelende lichtpuntjes van de sterren. En het mooiste van alles is dat iedereen ter wereld van dit wonder kan genieten. Zo hebben we zelf onlangs nog de prachtige Perseïdenregen kunnen bewonderen hier in Nederland tijdens opklaringen aan de hemel. Maar er zijn ook plaatsen op deze wereld waar de sterren talrijker en helderder zijn dan je je voor mogelijk kunt houden en waar geen andere lichten of luchtverontreiniging dit zicht vertroebelen. Als je een echte sterrenliefhebber bent, dan zijn dit de ideale plaatsen om je kampeertent op te zetten.

1. La Palma, Canarische Eilanden

Het vulkanische eiland La Palma, een van de Canarische eilanden van Spanje, is een door Unesco beschermd gebied en heeft een fenomenale sterrenhemel. Hier bevindt zich dan ook een van de voornaamste observatoria met de grootste telescoop ter wereld: de ‘Gran Telescopio de Canarias’.

LaPalma
Beeld: NikonRumors

2. Atacama Woestijn, Chili

In de Atacama woestijn staan meerdere sterrenwachten en daar is een goede reden voor. Het uitzicht op de nachtelijke hemel is hier fantastisch, waardoor het bijna lijkt alsof je op een andere planeet beland bent.

Atacama-Chili
Beeld: National Geographic

3. Sahara Woestijn, Egypte

De Sahara Woestijn is zo groot en heet dat hier nauwelijks een mens te bekennen is. Dit betekent dus ook weinig bebouwing en verstorend licht. De ideale omstandigheden dus voor een nachtje sterren kijken. Maar neem wel een warme deken mee, want ’s nachts kan het hier aardig afkoelen.

Lees ook:  Het perfecte hotel voor echte boekenwurmen staat in Óbidos

saharawoestijn-egypte

4. Namib-Naukluft National Park, Namibië

Nog een afgelegen plek om 360 graden zicht op de mooiste sterrenhemel te hebben is in de woestijn van Namibië. Maar dat is absoluut niet de enige reden waarom dit land een bezoekje waard is.

Namibie
Beeld: Epic Road

5. Rub al Khali, Arabië

Het is de grootste aaneengesloten zandwoestijn ter wereld en wordt ook wel het Lege Kwartier genoemd. De reden kun je wel raden; het is hier vrijwel onbewoond. Je wilt hier overdag met de droogte en hitte dan ook niet graag lopen, maar ’s nachts des te liever als je van een spectaculaire uitzicht wilt genieten.

EmptyQuarter-ArabianPeninsula
Beeld: BBC

6. De Himalayas, Kuari Pass India

Het is hier ’s nachts iets aan de koude kant (gemiddeld -7 graden) maar voor het uitzicht heb je het graag over als je niet al teveel een koukleum bent. De toppen van de hoogste bergen ter wereld vormen hier het decor voor de prachtig heldere sterrenhemel.

Himalayas-India
Beeld: National Geographic

7. Hawaii, VS

Eigenlijk is de Mauna Kea op Hawaii de hoogste berg ter wereld. Vanaf de zeebodem gemeten is deze namelijk 9000 meter hoog, waarvan iets minder dan de helft boven zeeniveau uitstijgt. Maar dit is nog meer dan hoog genoeg om een fantastisch uitzicht te hebben over zowel de zee als de lucht. Er zitten hier dan ook 11 observatoria uit verschillende landen.

Lees ook:  Over afscheid: een gewichtige expeditie naar de Noordpool
Hawaii-USA
Beeld: Space.com

8. Gingin, West Australië

Als je liever sterren kijkt in de buurt van de bewoonde wereld dan is dit boerendorpje perfect. Het ligt slechts een uur rijden af van het centrum van Perth, maar de sterren zien hier evengoed prachtig om te zien.

GinGin-Australië
Beeld: Robert Ozod

9. Cherry Springs State Park, Pennsylvania, VS

Dit park in de Verenigde Staten biedt een spectaculair uitzicht op het centrum van de Melkweg.

CherrrySpring-PennsylvaniaUSA
Beeld: Photos from Earth

10. Connemara, Ierland

Gelukkig hoeven we niet ver te reizen om de sterrenhemel op zijn mooist te zien. Aan de dunbevolkte kust van Ierland is het ook prima vertoeven voor sterrenkijkers.

Connemara-Ierland
Beeld: Connemara Journal

11. Natural Bridges National Monument, Utah, VS

Dit nationale park werd in 2007 uitgeroepen als eerste ‘donkere lucht park’ ter wereld door de International Dark-Sky Association. Het park is dus internationaal erkend als een geweldige locatie om naar de sterren te kijken.

NaturalBridges-UtahUSA

12. Mont-Mégantic National Park, Quebec, Canada

Nog een locatie die niet te ver van de bewoonde wereld af zit is het Mont-Mégantic National Park in Quebec. Er worden hier zelfs activiteiten georganiseerd omtrent sterren kijken. Ook kun je hier het schitterende noorderlicht zien.

MonteMagantic-QuebecCanada
Beeld: ricemm.org

 

Via: Lifehack 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Heb jij je altijd al eens een jonkvrouw of ridder willen voelen? Overnacht in een van deze bijzondere kastelen
Boomhut overnachting: 8x een bijzonder plekje om je een te voelen met de natuur
De blauwe stad van Marokko | Overnachten
Kom thuis in de Oude Zondagschool en wandel door je eigen bos