10x De mooiste gedichten voor Moederdag

13 oktober 2023
9952
gedichten moederdag

Je moeder heeft je het leven geschonken, staat altijd voor je klaar en als het tegenzit kun je bij haar uithuilen. Dit geldt niet voor iedere moeder, maar gelukkig wel voor de meeste moeders! Met Moederdag zetten we dan ook graag onze moeder extra in het zonnetje. Dit doen we door haar te verwennen met een leuk cadeautje, een gedichtje en haar een hele leuke dag te geven. Vooral dat gedichtje en de leuke dag, zal je moeder goed doen! Omdat niet iedereen een dichtkunstenaar is, hebben we alvast wat gedichten voor je op een rij gezet.

Lange Moederdag gedichten

Allereerst hebben we een aantal langere Moederdag gedichten uitgezocht en hieronder beschreven. We wensen je alvast veel leesplezier met deze langere Moederdag gedichten.

Moederdag kan niet meer stuk

Mijn moeder geeft mij altijd alles,
een kusje voor het slapengaan,
twee zachte armen om me heen,
met mijn lieve mama ben ik nooit alleen.
Altijd vrolijk en opgetogen,
sta jij over de was en de strijk gebogen.
Een kusje hier en een knuffel daar,
en altijd een lief gebaar.
Soms gemopper en soms gezeur,
vanwege de alledaagse sleur.
Is mijn grapje niet zo leuk,
maar toch lig jij in een deuk.
Ook moeders hebben veel zorgen,
over mij en over morgen.
Maar mama maak je niet druk,
deze Moederdag kan niet meer stuk!

Dikke vrienden

Goedemorgen lieve mama.
Jij bent groot en ik ben klein,
maar ik vind het echt fantastisch,
dat we dikke vrienden zijn.
Voor mijn allerliefste moeder,
is het nu dus Moederdag.
Ik ben blij dat ik jou daarom,
dit Moederdagcadeau geven mag.
Goedemorgen lieve mama,
jij bent groot en ik ben klein,
maar ik vind het echt fantastisch fijn,
dat we hele dikke vrienden zijn!

Moederdag

Respect en vertrouwen waar je op kan bouwen
Samen lachen, samen huilen, en veel van elkaar houden
Soms kan je de problemen niet meer aan
Dan weet je steeds dat rustpunt waar je heen kunt gaan

Zij geeft je troost, liefde, maar zeker een luistererend oor
Ze zorgt dat je het weer aan kan, daar is ze je moeder voor
Er na al die jaren nog steeds voor je zijn
Daarvoor ben je haar dankbaar, dat zal altijd zo zijn

Dankbaar voor alle liefde die zij je heeft gegeven
Daar heb je wat aan je hele verdere leven
Bedank haar op een bijzondere manier
Geef haar een moederdag met veel plezier

Moederdag kan niet meer stuk gedicht
Moederdag gedicht
Dikke vrienden, gedicht voor moederdag

Moederdag gedichten kort

Een gedicht voordragen is niet voor iedereen even leuk. Zelfs al is het voor je eigen moeder. Je stelt jezelf toch even kwetsbaar op en staat in het middelpunt van de aandacht. Wil je heel graag een gedicht voordragen aan je lieve moeder, maar wil je liever niet dat de aandacht te lang op jou gevestigd is? Kies dan een van onderstaande korte Moederdag gedichten. Je staat even in de spotlights, maar al snel staan de schijnwerpers weer op je moeder. En daar horen ze natuurlijk ook!

Lees ook:  Rutger Kopland herinnert ons hoe energiek vogelzang maakt in de lente

Lieve mama

Deze dag kan niet meer stuk

wat heb ik toch een geluk

Echt, ik ben ontzettend blij

met een mama zoals jij!

Mama

Ik ben een bofkont, dat is waar

want mijn mama staat altijd voor mij klaar

maar hoe je het ook went of keert

vandaag is het een keer omgekeerd

Lieve mama gedichtje
Gedicht voor mama

Korte Moederdag gedichten voor peuters

Hoe lief is het als je peuter een gedichtje voorleest aan zijn of haar mama? Iedere moeder smelt wanneer haar peuter een liefdevol gedichtje voorleest. Een peuter zal alleen wat hulp nodig hebben met het maken van zo’n lief gedichtje. Wij hebben vier gedichtjes voor peuters voor Moederdag voor je verzameld.  

Allerliefste Mama

Ik ben nog veel te klein

om een heel mooi lied te zingen

stil te staan en niet te springen

kus van mij, kus van mij

want met jou ben ik zo blij!

Mama ik hou van jou

Mama, hier komt jouw kapoentje

Met een bloempje en een zoentje

Met een hele lieve lach

Want het is vandaag: Moederdag!

Mijn mama

Mijn mama is van mij

Ze maakt me altijd blij

Mijn mama is ook heel erg lief

Ze is mijn hartendief

Zo leuk en lief als jij

Er zijn wel 100000 moeders

En daar zitten hele leuke bij

Maar er is niet een moeder

Die zo leuk en lief is als jij

Lieve mama

Het is weer jouw dag

Waarop je genieten mag

Je doet echt alles voor mij

en dat maakt me heel erg blij

Ik ben niet altijd lief, maar jij bent wel mijn hartendief

Ik ben een grote kapoen en geef jou een grote zoen!

Allerliefste mama gedicht
Mama ik hou van jou, moederdag gedicht
Mijn mama gedichtje
Gedicht voor moederdag: Lieve mama

Voor altijd in mijn hart

Tenslotte heb je nog de moeders die ons veel te vroeg hebben verlaten. Ook deze moeders verdienen een prachtig gedicht. Bij dit gedicht staan de mooie momenten die jullie samen hebben gehad centraal. Liefdevolle moeders mogen namelijk nooit vergeten worden, waar ze ook mogen zijn.

Lees ook:  Een gedicht van Rutger Kopland over geluk dat je aan het denken zet

Ik mis je

Een vlinder van liefde

Die wegvloog heel zacht

Nu ben je de mooiste ster

En straalt dag en nacht

Ik mis je, moederdaggedicht voor overleden moeder

Krijg je geen genoeg van al deze mooie gedichten? Lees dan ook onze blogs met de mooiste vaderdaggedichten, gedichten die troost bieden na het overlijden van je moeder, gedichten over vriendschap of de beste Toon Hermans gedichten. Ook hebben we een aantal mooie gedichten geschreven voor toekomstige moeders over zwangerschap.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

Van bureaus naar bytes: de moderne werkplek

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down