10x De mooiste gedichten voor Moederdag

29 april 2022
7919
gedichten moederdag

Ze heeft je het leven geschonken, staat altijd voor je klaar en als het tegenzit dan kun je bij haar uithuilen. Natuurlijk geldt dit niet voor iedere moeder, maar gelukkig wel voor de meeste moeders! En daarom zetten we onze moeder met Moederdag extra in het zonnetje. En als er íets is dat een moeder ontroerd, dan is het wel een prachtig Moederdag gedicht voorgedragen door haar zoon of dochter. Maar helaas is niet iedereen een dichtkunstenaar. Voorop gesteld, dan maakt moeder echt niet uit. Als het maar uit het hart komt. Maar is voor jouw moeder alleen het allerbeste Moederdag gedicht goed genoeg? Dan hebben we goed nieuws, want wij hebben de allermooiste gedichten voor Moederdag voor je op een rijtje gezet. Van korte gedichten recht uit het hart tot de allerleukste Moederdag gedichten die voorgedragen kunnen worden door peuters. Lees snel verder, kies jouw favoriete gedicht uit en verover het hart van je moeder met dit gedicht op Moederdag. Geloof ons, haar dag kan dan niet meer stuk.

Moederdag gedichten kort

Een gedicht voordragen is niet voor iedereen even leuk. Zelfs al is het voor je eigen moeder. Je stelt jezelf toch even kwetsbaar op en staat in het middelpunt van de aandacht. Wil je heel graag een gedicht voordragen aan je lieve moeder, maar wil je liever niet dat de aandacht te lang op jou gevestigd is? Kies dan een van onderstaande korte Moederdag gedichten. Je staat even in de spotlights, maar al snel staan de schijnwerpers weer op je moeder. En daar horen ze natuurlijk ook!

Lees ook:  Een prachtig gedicht van Herman de Coninck uit zijn debuutbundel (1969)

Korte Moederdag gedichten voor peuters

Hoe lief is het als je peuter een gedichtje voorleest aan zijn of haar mama? Iedere moeder smelt wanneer haar peuter een liefdevol gedichtje voorleest. Een peuter zal alleen wat hulp nodig hebben met het maken van zo’n lief gedichtje. Wij hebben vier gedichtjes voor peuters voor Moederdag voor je verzameld.  

gedichten moederdag

Voor altijd in mijn hart

En dan heb je nog de moeders die ons veel te vroeg hebben verlaten. Ook deze moeders verdienen een prachtig gedicht. Een gedicht ter herinnering aan al die mooie momenten die jullie samen hebben gehad. Want liefdevolle moeders mogen nooit vergeten worden, waar ze ook zijn.

Kun je geen genoeg krijgen van mooie gedichten? Lees dan ook onze blogs met de mooiste vadergedichten, gedichten die troost bieden na het overlijden van je moeder, gedichten over vriendschap of de beste Toon Hermans gedichten.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings