Straatkunst van wol: 104-jarige grootmoeder haakt en breit voor haar hele dorp

1876 VIEWS
Straatkunst van wol: 104-jarige grootmoeder haakt en breit voor haar hele dorp

Dat straatkunst meer is dan lelijke graffiti lieten de makers van deze kanten patronen op straat en aaibare schilderingen van mos al eerder zien. In Engeland vond een 104 jarige dame het een mooie uitdaging om voor een festival meer dan 40 objecten in het dorp te voorzien van een gebreide of gehaakte versiering. Lantarenpalen, hekken en telefooncellen vrolijkte zij op met haar kunstwerken. Een bijzondere prestatie, maar zelf vindt ze het vooral ‘grappig’ dat ze door de media als straatkunstenaar wordt aangeduid. Ze ziet het haken en breien als een manier om zichzelf bezig te houden, naast deze straatcreaties is ze ook vaste leverancier voor kleding voor haar 6 klein- en 14 achterkleinkinderen.
Ben je geïnspireerd, lees dan ook even dit artikel over de positieve gezondheidseffecten van breien. Wellicht kun je de lantaarns of bomen ook in jouw straat voorzien van een kleurrijk jasje..!

straatkunst breien en haken straatkunst breien en haken straatkunst breien en haken straatkunst breien en haken4 straatkunst breien en haken

 

MEER INSPIRATIE

Op flats in Goes staan gigantische duiven geschilderd zoals je ze nog nooit eerder zag
Adembenemende kleikunst met ongekende precisie
Wandelen door een zee van kleur op deze bijzondere straatkunst
De lokale natuur als inspiratiebron voor deze levensgrote muurschilderingen