Straatkunst van wol: 104-jarige grootmoeder haakt en breit voor haar hele dorp

7 januari 2016
164

Dat straatkunst meer is dan lelijke graffiti lieten de makers van deze kanten patronen op straat en aaibare schilderingen van mos al eerder zien. In Engeland vond een 104 jarige dame het een mooie uitdaging om voor een festival meer dan 40 objecten in het dorp te voorzien van een gebreide of gehaakte versiering. Lantarenpalen, hekken en telefooncellen vrolijkte zij op met haar kunstwerken. Een bijzondere prestatie, maar zelf vindt ze het vooral 'grappig' dat ze door de media als straatkunstenaar wordt aangeduid. Ze ziet het haken en breien als een manier om zichzelf bezig te houden, naast deze straatcreaties is ze ook vaste leverancier voor kleding voor haar 6 klein- en 14 achterkleinkinderen.
Ben je geïnspireerd, lees dan ook even dit artikel over de positieve gezondheidseffecten van breien. Wellicht kun je de lantaarns of bomen ook in jouw straat voorzien van een kleurrijk jasje..!

straatkunst breien en haken straatkunst breien en haken straatkunst breien en haken straatkunst breien en haken4 straatkunst breien en haken

https://youtube.com/watch?v=sa5FCItlIzUframeborder%3D0allowfullscreen

 

Lees ook:  Japanse moeder maakt levensechte vintage in miniatuur

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Hoe verzorg je je lichaam het beste?

Waarom heb je een leuke, creatieve hobby nodig?

De rustgevende aura kleur blauw

Met fietsvakantie op latere leeftijd, tips en advies

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings