10 zomerse activiteiten voor jou en je kids

17 augustus 2022
432
Dailymonkeys.nl

De zomer is onlangs weer begonnen en dat betekent dat de kids ook weer een paar weekjes vakantie hebben. Dat is natuurlijk erg leuk aangezien je dan wat tijd met je kindje kunt spenderen, maar het kan ook voorkomen dat je even écht niet meer weet wat voor een activiteiten jullie zouden kunnen doen. Gelukkig zijn er genoeg dingen om te doen, en wij hebben de leukste ervan uitgekozenen in deze blog gezet. Wil je wat inspiratie op doen voor wat leuke zomerse activiteiten voor met de kids? Je leest het in deze blog!

Kamperen in de tuin

Een van de leukste activiteiten is toch wel het kamperen in de tuin. Het hoeft bijna niks te kosten, buiten een tent dan, en de kids hebben de leukste avond van hun leven! Zet een tent op in de tuin, pak wat snacks, haal de laptop en je samen met de kids in filmavond houden in de tent. Lekker buiten slapen in een tent of bij droog weer in de hangmat! Heb je niets om een hangmat aan vast te maken? Gebruik dan gewoon een hangmat standaard.

Dailymonkeys.nl

Kinderboerderij

Deze activiteit zal zeker in de smaak vallen bij de wat jongere kinderen. Een kinderboerderij kan erg educatief zijn en je leert kinderen om op een positieve manier met dieren om te gaan. Er zijn diverse kinderboerderijen, de een is erg groot met ook wat grotere dieren zoals ezels etc, en de andere is wat kleiner met cavia’s en konijnen bijvoorbeeld.  

Naar het strand

Met een middagje naar het strand kun je gewoon niet mis gaan! Neem de vlieger mee, een lunchpakket met wat lekkere snacks en je kunt er tegen aan. Zorg ook voor wat speelgoed voor in het water en het zand, dan kunnen de kinderen zich prima vermaken. Niet vergeten om ze goed in te smeren tegen de zon!

Lees ook:  Fietsen in Zuid-Limburg
Dailymonkeys.nl

Waterpretpark

Tijdens de hete zomerdagen is een dagje zwemmen hemels voor zowel de kinderen als voor jou. Er zijn een paar waterpretparken waar veel glijbanen zijn in Nederland of in België. Hou één dagje vrij in de vakantie zodat je de hele dag samen met de kinderen naar zo’n waterpark kunt gaan. Het kan best zijn dat je even een stukje moet rijden naar het park, maar je krijgt er zeker een onvergetelijke dag voor terug!

Filmavond

Er zijn natuurlijk ook genoeg activiteiten die helemaal niks hoeven te kosten, zoals een filmavond. Laat de kids een paar leuke films uitzoeken en regel wat popcorn, dan heb je zeker een geslaagde film-marathon. Je zou bijvoorbeeld een Ice-Age, Shrek of Marvel marathon kunnen houden. Je kunt de filmavond ook op een hoger niveau tillen en een beamer halen zodat je buiten films kunt kijken.

Dailymonkeys.nl

Buiten schilderen

Als je de kinderen iets creatiefs wilt laten doen is schilderen een perfecte activiteit. Alleen door binnen te schilderen merk je niet veel van het lekkere weertje, daarom kun je net zo goed buiten in de tuin gaan schilderen! Haal een paar canvassen of een groot doek waar de kids helemaal op los kunnen gaan.

Picknicken

Haal wat lekkers in huis, maak een mandje klaar en ga met een dekentje naar het park bijvoorbeeld. Neem wat bordspellen mee en je hebt een smaakvolle en gezellige middag.

Weerballonnen gevecht

Even wat afkoeling zoeken? Haal wat waterballonen in huis! Vul ze van tevoren allemaal zodat je kinderen dit niet zelf hoeven te doen. Vul een emmer voor 1/4e met water en hier kun je ze dan allemaal voorzichtig in leggen zonder dat ze kapot gaan. Maak teams en gooien maar!

Lees ook:  Hoe kun je je als vrouw sterk en mooi voelen?

Back 2 School shoppen

Aan de vakantie komt helaas ook een eind, maar dat hoeft niet negatief te zijn. Je kunt samen met je kinderen Back 2 School gaan shoppen voor bijvoorbeeld schoolspullen zie ze nodig hebben. Je kunt je kinderen ook trakteren op wat nieuwe kleding van Dailymonkeys.nl, dan hebben ze een leuke nieuwe outfit voor naar school te gaan.

Wetenschapper spelen

Elk kind vindt het wel leuk om lekker te knoeien, al is dat met eten of modder, het is gewoon erg entertaining! Haal daarom wat spullen in huis zoals zeep of baksoda en probeer wat leuke proefjes uit, lekker een middagje wetenschapper spelen, toch?

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Populariteit plantaardige levensstijl: waar komt het vandaan?

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down