10 prachtige moderne boomhutten om van te dromen

4045 VIEWS
10 prachtige moderne boomhutten om van te dromen

Boomhutten spreken vandaag de dag nog steeds sterk tot de verbeelding, zowel onder kinderen als volwassenen. En de laatste jaren zijn er meer en meer moderne boomhutten bijgekomen! De veelal milieuvriendelijke bouwwerken zijn indrukwekkend om te zien. Ze lijken een ideaalbeeld van rust. Een toevluchtsoord uit de drukte van de alledaagse realiteit. 

De moderne boomhutten business is een feit. Gammele, zelfgebouwde boomhutten herrijzen nog steeds in achtertuinen als vanouds, maar daartegenover staan nu serieuze bouwwerken.

Moderne boomhutten

Van hutten is in de letterlijke zin al vaak geen sprake meer. In plaats daarvan bezetten vaak uitermate moderne huizen de boomtoppen en gaan gespecialiseerde bedrijven de uitdaging aan om mens en natuur in harmonie samen te brengen. Er wordt veelal gebruik gemaakt van duurzame materialen en afvalwatersystemen die de omliggende natuur in haar waarde laten en zo min mogelijk aanpassingen vergen van het oorspronkelijke landschap. De oprichters van het Japanse bedrijf ‘TreeHouse People‘ beschrijven het als volgt:

 

Wij bouwen deze structuren niet als architecten; ons doel is juist om door kunst en vrije expressie het gevoel van afstand tussen de mens en de natuur te doorbreken. Onze bedrijfsnaam is gebaseerd op de mensen die onze waarden en gevoel van vrijheid delen

 

We geven hieronder een impressie van 10 prachtige boomhutten om van te dromen!

Lees ook:  Onstuimig geschilderde golven die zo echt lijken dat je er bijna in kunt duiken

(tekst gaat verder onder de foto’s)

Moderne boomhutten 1

Moderne boomhutten 2

Moderne boomhutten 3

Moderne boomhutten 4

Moderne boomhutten 5

Moderne boomhutten 6

Moderne boomhutten 7

Moderne boomhutten 8

Moderne boomhutten 9

Moderne boomhutten 10

Zelf eens logeren in een boomhut?

Het gebruik van de moderne boomhuizen loopt uiteen van eigen bewoning tot luxe werkruimte, maar ook de vakantiebranche is meer en meer geïnteresseerd in deze unieke bouwwerken. Sterker nog, er zijn al schitterende boomaccommodaties beschikbaar wereldwijd. Je kunt dus ook zelf een verblijf in een boomhut inplannen! Het is vaak niet goedkoop, dus wellicht zal het bij dromen blijven, maar het is wel een prachtige ervaring.

De website TreeGo geeft meer informatie over boomhut-verhuur en -hotels. Bekijk ook dit overzicht van 8 prachtige plekken om te overnachten in de bomen. Blijven wegdromen en meer boomhutten bewonderen kan hier

MEER INSPIRATIE

Muurschilderingen door Adele Renault
Slapen in een glazen iglo bij het Noorderlicht: Kakslauttanen
Apfelhotel Torgglerhof: Zuid-Tirol, Italië
16 mooie en creatieve deuren die u in uw huis zou willen hebben