10 prachtige moderne boomhutten om van te dromen

10 april 2018
803

Boomhutten spreken vandaag de dag nog steeds sterk tot de verbeelding, zowel onder kinderen als volwassenen. En de laatste jaren zijn er meer en meer moderne boomhutten bijgekomen! De veelal milieuvriendelijke bouwwerken zijn indrukwekkend om te zien. Ze lijken een ideaalbeeld van rust. Een toevluchtsoord uit de drukte van de alledaagse realiteit. 

De moderne boomhutten business is een feit. Gammele, zelfgebouwde boomhutten herrijzen nog steeds in achtertuinen als vanouds, maar daartegenover staan nu serieuze bouwwerken.

Moderne boomhutten

Van hutten is in de letterlijke zin al vaak geen sprake meer. In plaats daarvan bezetten vaak uitermate moderne huizen de boomtoppen en gaan gespecialiseerde bedrijven de uitdaging aan om mens en natuur in harmonie samen te brengen. Er wordt veelal gebruik gemaakt van duurzame materialen en afvalwatersystemen die de omliggende natuur in haar waarde laten en zo min mogelijk aanpassingen vergen van het oorspronkelijke landschap. De oprichters van het Japanse bedrijf 'TreeHouse People' beschrijven het als volgt:

 

Wij bouwen deze structuren niet als architecten; ons doel is juist om door kunst en vrije expressie het gevoel van afstand tussen de mens en de natuur te doorbreken. Onze bedrijfsnaam is gebaseerd op de mensen die onze waarden en gevoel van vrijheid delen

 

We geven hieronder een impressie van 10 prachtige boomhutten om van te dromen!

(tekst gaat verder onder de foto's)

Moderne boomhutten 1

Moderne boomhutten 2

Moderne boomhutten 3

Moderne boomhutten 4

Moderne boomhutten 5

Moderne boomhutten 6

Moderne boomhutten 7

Moderne boomhutten 8

Moderne boomhutten 9

Moderne boomhutten 10

Zelf eens logeren in een boomhut?

Het gebruik van de moderne boomhuizen loopt uiteen van eigen bewoning tot luxe werkruimte, maar ook de vakantiebranche is meer en meer geïnteresseerd in deze unieke bouwwerken. Sterker nog, er zijn al schitterende boomaccommodaties beschikbaar wereldwijd. Je kunt dus ook zelf een verblijf in een boomhut inplannen! Het is vaak niet goedkoop, dus wellicht zal het bij dromen blijven, maar het is wel een prachtige ervaring.

Lees ook:  Slow travel: leg je uitzicht vast met naald en draad

De website TreeGo geeft meer informatie over boomhut-verhuur en -hotels. Bekijk ook dit overzicht van 8 prachtige plekken om te overnachten in de bomen. Blijven wegdromen en meer boomhutten bewonderen kan hier

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down