10 inspirerende gedachtes van Jane Goodall

2 maart 2017
259
Jane Goodall

Jane Goodall, bekend van haar onderzoek naar de leefomgeving van chimpansees, zet zich al bijna haar hele leven met verve in voor de bescherming van mens, dier en milieu. Op 83-jarige leeftijd reist ze nog steeds de hele wereld rond om haar boodschap te brengen. Begonnen als onderzoeker van chimpansees in Afrika en nu een levende legende, is zij met haar boeiende verhalen en haar levenslange ervaring een ware inspiratiebron. Geduld, doorzettingsvermogen en optimisme is wat haar zo kenmerkt en tot een bijzonder mens maakt.

Eerder schreven we daarom al over Jane Goodalls boeiende levenslessen. In dit artikel verzamelden we een aantal van haar meest inspirerende uitspraken en gedachtes die aanzetten tot nadenken. Over jezelf, het leven en de wereld om je heen.

Jane Goodall

1."Iedereen doet ertoe. Iedereen heeft een taak. Elk individu maakt het verschil."

2. "Verandering ontstaat wanneer je een gesprek begint met de mensen waarvan je vindt dat ze iets niet goed doen."

3. "De avonden waar ik het meest van geniet zijn wanneer we stof tot nadenken hebben, maar ook wanneer we met elkaar kunnen lachen en genieten van elkaars gezelschap."

4. "Ieder van ons heeft een taak en maakt het verschil. Iedereen moet de verantwoordelijkheid voor zijn eigen leven nemen en bovenal respect en liefde tonen voor het leven om ons heen, vooral voor elkaar."

5. "Blijvende verandering bestaat uit compromissen. En dat is goed, zolang je waarden maar niet veranderen."

6. "Je kunt de wereld niet in je eentje redden. Maar je kunt wel de jongere generatie inspireren om hem voor ons allemaal te reden. Je zult versteld staan van wat geïnspireerde kinderen allemaal kunnen."

Lees ook:  Kreeften krijgen nieuwe behuizing in de vorm van New York of Parijs

7. Als je echt iets wilt en je er hard voor werkt, mogelijkheden benut en nooit opgeeft, dan vind je een weg...Volg je dromen."

8. "De mensen die weten hoe het is om alleen met de natuur te zijn, hoef ik niets meer te vertellen. Voor degenen die dat niet weten, kan ik met geen woord de krachtige, bijna mythische ervaring van schoonheid en onsterfelijkheid beschrijven die over je heen komt, plotseling en onverwacht."

9. "Als ik terugkijk op mijn leven, lijkt het bijna alsof er een plan voor me klaar lag - voor het kleine meisje dat zo gek was van dieren, dat zo graag naar Afrika wilde en wiens familie geen geld had voor een studie aan de universiteit. Iedereen lachte om mijn dromen. Ik zou secretaresse in Bournemouth worden."

10."Ik heb gemerkt dat houden van en van gehouden worden van alle menselijke emoties de meest krachtige en stimulerende zijn."

Wil je meer lezen van Jane Goodall en haar werk, lees dan een van haar meest recente boeken Seeds of Hope, over hoe fascinerend de wereld van planten is. Nieuw alleen verkrijgbaar in de Engelstalige versie.

 

 

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

Ontdek de geheimen van chakra healing

Meditatie voor chakra balans: ontdek hoe het werkt

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden oma

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings