10 inspirerende gedachtes van Jane Goodall

3585 VIEWS
10 inspirerende gedachtes van Jane Goodall

Jane Goodall, bekend van haar onderzoek naar de leefomgeving van chimpansees, zet zich al bijna haar hele leven met verve in voor de bescherming van mens, dier en milieu. Op 83-jarige leeftijd reist ze nog steeds de hele wereld rond om haar boodschap te brengen. Begonnen als onderzoeker van chimpansees in Afrika en nu een levende legende, is zij met haar boeiende verhalen en haar levenslange ervaring een ware inspiratiebron. Geduld, doorzettingsvermogen en optimisme is wat haar zo kenmerkt en tot een bijzonder mens maakt.

Eerder schreven we daarom al over Jane Goodalls boeiende levenslessen. In dit artikel verzamelden we een aantal van haar meest inspirerende uitspraken en gedachtes die aanzetten tot nadenken. Over jezelf, het leven en de wereld om je heen.

Jane Goodall

1.”Iedereen doet ertoe. Iedereen heeft een taak. Elk individu maakt het verschil.”

2. “Verandering ontstaat wanneer je een gesprek begint met de mensen waarvan je vindt dat ze iets niet goed doen.”

3. “De avonden waar ik het meest van geniet zijn wanneer we stof tot nadenken hebben, maar ook wanneer we met elkaar kunnen lachen en genieten van elkaars gezelschap.”

4. “Ieder van ons heeft een taak en maakt het verschil. Iedereen moet de verantwoordelijkheid voor zijn eigen leven nemen en bovenal respect en liefde tonen voor het leven om ons heen, vooral voor elkaar.”

Lees ook:  7x inspirerende quotes over vrijheid, wijsheid en optimisme

5. “Blijvende verandering bestaat uit compromissen. En dat is goed, zolang je waarden maar niet veranderen.”

6. “Je kunt de wereld niet in je eentje redden. Maar je kunt wel de jongere generatie inspireren om hem voor ons allemaal te reden. Je zult versteld staan van wat geïnspireerde kinderen allemaal kunnen.”

7. Als je echt iets wilt en je er hard voor werkt, mogelijkheden benut en nooit opgeeft, dan vind je een weg…Volg je dromen.”

8. “De mensen die weten hoe het is om alleen met de natuur te zijn, hoef ik niets meer te vertellen. Voor degenen die dat niet weten, kan ik met geen woord de krachtige, bijna mythische ervaring van schoonheid en onsterfelijkheid beschrijven die over je heen komt, plotseling en onverwacht.”

9. “Als ik terugkijk op mijn leven, lijkt het bijna alsof er een plan voor me klaar lag – voor het kleine meisje dat zo gek was van dieren, dat zo graag naar Afrika wilde en wiens familie geen geld had voor een studie aan de universiteit. Iedereen lachte om mijn dromen. Ik zou secretaresse in Bournemouth worden.”

10.”Ik heb gemerkt dat houden van en van gehouden worden van alle menselijke emoties de meest krachtige en stimulerende zijn.”

Lees ook:  De mail van deze lerares is een inspirerende levensles

Wil je meer lezen van Jane Goodall en haar werk, lees dan een van haar meest recente boeken Seeds of Hope, over hoe fascinerend de wereld van planten is. Nieuw alleen verkrijgbaar in de Engelstalige versie.

 

 

 

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

7 simpele Feng Shui tips voor een woonkamer waar je écht blij van wordt
Subtiele wijsheden uit het boek De Geheime Tuin
7 mooie citaten uit Paulo Coelho’s De Alchemist over het volgen van je dromen
In deze Zweedse gevangenis krijgen mensen yoga en meditatielessen