Indrukwekkend: 10.000 krioelende porseleinen kevers

25 maart 2016
152

Kunstenares Anna Colette Hunt heeft een levendige verbeeldingskracht. Een museum binnengaan betekent voor haar het betreden van een andere wereld, waarin de werken en objecten die ze ziet haar hun verhaal vertellen, of dat nu het werkelijke verhaal is of haar eigen fantasie die met haar op de loop gaat. Zo was het ook toen ze zich liet rondleiden door de curator van het Nottingham Natural History Museum. In de krochten van het kasteel ervoer ze allerlei sensaties bij het zien van de griezelige kasten vol opgezette en beschadigde dieren en lades gevuld met van hun lichamen gescheiden neuzen, ogen en andere dierlijke lichaamsdelen. Maar het meest werd ze geraakt door de entomologie ruimte waar allerlei insecten met speldjes door hun lijf waren 'opgeprikt'. Toen de laatste zonnestralen van de dag door de hoge ramen naar binnen vielen en de kleine geschubde lichaampjes beschenen, zag ze in haar verbeelding hoe de diertjes wakker werden en wegfladderden: eindelijk bevrijd uit hun jarenlange gevangenschap.

Dit visioen vormde de inspiratie voor een indrukwekkende installatie van 10.000 porseleinen kevers, krioelend over de muren van het kasteel. De een nog mooier dan de ander, met prachtige patronen en gouden randjes. Een ode aan de diertjes in de kasten en lades: geofferd aan kunst en wetenschap, maar uiteindelijk herrezen voor een indrukwekkende kunstzinnige groet aan alle bezoekers van het museum.

Ondertussen is Hunt niet gestopt met het tot leven roepen van haar fantasie: ze maakt nog steeds porseleinen insecten en verkoopt die onder andere in haar webshop.

10.000 krioelende porseleinen kevers | Paradijsvogels MagazineAnna Colette Hunt 14Anna Colette Hunt 13Anna Colette Hunt 12Anna Colette Hunt 17Anna Colette Hunt 18Anna Colette Hunt 11Anna Colette Hunt 16Anna Colette Hunt 9Anna Colette Hunt 5Anna Colette Hunt 1

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

Lees ook:  Zomerse portretten van kleurrijke bloemen

[mc4wp_form id="15395"]

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings