Een zwevende tuin van 30.000 bloemen

30 augustus 2016
483

Rebecca Louise Law maakt kunstwerken van bloemen. Véél bloemen. Ieder exemplaar wordt met de hand bevestigd aan een draadje en krijgt een klein waterreservoir mee. Maar de echte impact ontstaat wanneer de je uitzoomt en de zwevende tuin in zijn geheel in je opneemt. Bloemen lijken op je neer te regenen, op andere plekken lijkt het juist alsof er een tuin uit het plafond groeit: glooiende mini-velden van gekleurde bloemen sieren het dak.

Het gaat niet alleen om de perfectie van bloemen die op het hoogtepunt van hun bloei zijn, ook als ze langzaam uitdoven zijn ze prachtig.

Deze werken zijn tijdelijk. Vaak vervangt ze gedurende een expositie hier en daar wat bloemen, maar uiteindelijk is het vergaan van de bloemenzee ook onderdeel van het kunstwerk. "Ik wil ook het natuurlijke proces van de vergankelijkheid laten zien. Het gaat niet alleen om de perfectie van bloemen die op het hoogtepunt van hun bloei zijn, ook als ze langzaam uitdoven zijn ze prachtig."

Hier kun je zien waar haar werken op dit moment tentoongesteld worden.

De dichtstbijzijnde locatie anno 2016 is in Londen:

rll2 londen rebecca louise law

Deze foto's zijn van een zwevende tuin in Berlijn

rll berlin rll berlin2

Ook leuk om te kijken: een kort interview met Rebecca:

Meer foto's

rll berlin2 rll rll2 rll4 rll5 rll6 rll11 rll10 rll9 rll8

 

Lees ook:  Waar kun je betalen met de Bitcoin?

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down