Zeldzame kleurenfoto’s van de iconische Frida Kahlo

31 juli 2016
1001

Frida Kahlo was een van de meest invloedrijke Mexicaanse kunstenaressen. Het was echter nooit haar plan geweest om te gaan schilderen, ze had namelijk de droom om dokter te worden, maar raakte op haar 18e ernstig gewond bij een busongeluk. Hierdoor moest ze maandenlang in bed liggen en ze besloot toen om te gaan schilderen. Haar moeder bevestigde spiegels aan haar ziektebed zodat ze zelfportretten kon maken, iets waar ze vandaag de dag nog steeds bekend om staat.

Frida Kahlo in kleurenfoto's

Frida Kahlo was niet de enige die graag portretten van haar maakte. Hoewel ze getrouwd was met kunstenaar Diego Rivera, hadden zowel zij als haar man buitenechtelijke relaties. Ze had onder andere een 10-jarige affaire met de Amerikaanse fotograaf Nickolas Murray, een van de eerste fotografen die gebruik maakte van kleurenfotografie. Gedurende hun tijd samen heeft hij tientallen kleurenfoto's van haar gemaakt die kenmerkend zijn voor haar kunstzinnige stijl. Ze draagt haar kleurrijke, traditionele kledij en bloemen in het haar en net als in haar zelfportretten zien we duidelijk haar gezichtsbeharing, die ze wegens feministische beweegredenen weigerde af te scheren. Deze 17 unieke kleurenfoto's geven een bijzonder kijkje in het bewogen leven van deze inspirerende vrouw.

Frida Kahlo (18)

Frida Kahlo (17)

Frida Kahlo (13)

Frida Kahlo (5)

Frida Kahlo (1)

Frida Kahlo (4)

Frida Kahlo (11)

Frida Kahlo (10)

Frida Kahlo (15)

Frida Kahlo (16)

Frida Kahlo (7)

Frida Kahlo (6)

Frida Kahlo (8)

Frida Kahlo (2)

Frida Kahlo (3)

Frida Kahlo (9)

Frida Kahlo (12)

Via: Vintage Everyday, Nickolas Murray

Lees ook:  Michiel Paalvast | Een achtertuin in Veere als inspiratiebron

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings