Zeldzame foto’s van Frida Kahlo’s laatste jaren

5510 VIEWS
Zeldzame foto’s van Frida Kahlo’s laatste jaren

 

Frida Kahlo fascineert mensen wereldwijd met haar bijzonder intrigerende zelfportretten.  Zelfs na haar overlijden in 1954 is zij nog steeds een enorme inspiratiebron voor velen. De wijze waarop ze in het leven stond en ondanks pijn en verdriet altijd een weg voorwaarts zocht, geeft stof tot nadenken. 

Een foto zegt meer dan 1.000 woorden

Voor een kunstenares die over veel dingen een uitgesproken mening had, zoals politiek, de plek van vrouwen in de maatschappij en liefde leefde zij een vrij teruggetrokken bestaan. Het is dan ook vrij bijzonder als er dingen uit het leven van haar naar voren komen, zoals foto’s uit haar kindertijd en deze zeldzame kleurenfoto’s die in inkijkje geven in haar persoonlijke spullengeschoten door Nickolas Murray (een Amerikaanse fotograaf met wie Frida tien jaar lang een affaire had).

Een inkijkje in het leven van een icoon

Nu blijkt dat er nog meer foto’s van Frida zijn gemaakt. In 1950 reisde de Franse fotografe Gisèle Freund af naar Mexico en verbleef bij Frida en haar man Diego Rivera. Op dat moment ging het al niet meer goed met Frida’s gezondheid. Ondanks haar pijn bleef Frida schilderen en behield ze haar gevoel voor stijl.

Gisèle heeft op een mooie manier weten vast te leggen hoe Frida, ondanks haar lijden, door het leven ging: met opgeheven hoofd en een voortdurende liefde voor schilderen. Gisèle verbleef twee jaar bij Frida en Diego. Uiteindelijk is Frida in 1954 overleden. Dit zijn de laatste foto’s die later zien hoe zij leefde.

Alle foto’s van Gisèle zijn te bewonderen in het boek Frida Kahlo, The Gisèle Freund Photographs.

Frida 2

Frida 3

Frida 4

Frida 5

Frida 6

Frida 1

Frida 8

Frida 9

Frida 10

Frida 11

Frida 12

Frida 13

Frida 14

Frida 15

Frida 16

Frida2

Als je benieuwd bent naar het leven van Frida Kahlo, lees dan ook dit artikel waarin haar levensloop wordt verteld aan de hand van illustraties uit het boek Frida Kahlo: An Illustrated Biography.

boredpanda.com

MEER INSPIRATIE

Tientallen foto’s worden samen één verrassend en fascinerend beeld
Deze kunstenaar manipuleert foto’s en creëert zo bizarre fantasiewerelden
Deze bijzondere regenboog fotografie fleurt de grauwste omgevingen op
De natuur vindt altijd een manier om op de meest onverwachte plekken te groeien