Winnie de Poeh | 17 inspirerende levenslessen om vrolijk van te worden

20 maart 2016
8648

Winnie de Poeh was oorspronkelijk een echte beer uit Canada. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was een aantal soldaten uit Winniepeg onderweg naar Europa. Tijdens een tussenstop met de trein kocht één van de soldaten een klein beertje (toen kon dat nog..). De soldaat noemde hem Winnie, naar zijn woonplaats. Winnie werd de mascotte van de club soldaten en reisde mee naar Groot-Brittannië. Toen de soldaten werden gestationeerd bij het slagveld in Coleburn (Frankrijk), besloten ze dat het beter was voor Winnie om een vast onderkomen te hebben en brachten ze hem naar de London Zoo.

Knuffels als inspiratiebron

Daar kwam de schrijver, A.A. Milne, regelmatig met zijn vijfjarige zoontje. Deze laatste werd verliefd op de beer en noemde zelfs zijn knuffelbeer naar hem. Dit was de aanleiding voor Milne om over Winnie te gaan schrijven. Ook de andere figuren zoals Knorretje, Iejoor en Roe zijn gebaseerd op de knuffels van de zoon van Milne. Waar een rijke fantasie een mens al niet brengen kan..!

In 1926 publiceerde hij het eerste verhaal, en de manier waarop Winnie de Poeh en de andere karakter naar het leven kijken, voelt nog steeds - of misschien wel steeds meer - actueel. Nog steeds is dit boek een absolute must have in elke boekenkast. Bovendien is het een enorm mooi boek om te bewonderen!

We zetten een aantal van de meest treffende en inspirerende uitspraken van Winnie de Poeh op een rij:

1. Knorretje: "Hoe spel je 'liefde'?" Winnie de Poeh: "Je kunt het niet spellen, alleen voelen!"

2. "Je bent moediger dan je gelooft. Sterker dan je eruit ziet en slimmer dan je denkt."

winnie de poeh

3. "De dingen die mij anders maken zijn de dingen die mij maken tot wie ik ben."

4. "Onkruiden zijn ook bloemen wanneer je ze beter leert kennen."

winnie de poeh

5. "Ik denk dat we dromen zodat we niet zo lang zonder elkaar hoeven te zijn. Als we over elkaar dromen kunnen we altijd bij elkaar zijn."

6. "Je kunt niet in een hoekje in het bos blijven wachten voor anderen om naar jou te komen. Soms moet je ook naar hen toe gaan."

7. "Een beetje aandacht voor anderen maakt een groot verschil."

winnie de poeh

8. Een dag met jou is mijn favoriete dag. Dus vandaag is mijn nieuwe favoriete dag!"

winnie de poeh

9. Winnie de Poeh: "Niemand kan verdrietig zijn wanneer je een ballon hebt."

10. "Ik voel me enorm gelukkig dat ik iets heb wat gedag zeggen zo moeilijk maakt."

winnie de poeh

11. "Als jij 100 jaar oud wordt, dan wil ik 100 jaar min een dag worden zodat ik nooit zonder jou hoef te leven."

12. "Direct toen ik je zag, wist ik dat er een avontuur te wachten stond."

winnie de poeh

13. "Soms nemen de kleinste dingen de meeste ruimte in je hart."

14. "Sommige mensen geven te veel om iets. Ik denk dat dat liefde heet."

15. "Rivieren weten: er is geen haast. Op een dag komen we er wel."

winnie de poeh

16. "Als de persoon met wie je praat ogenschijnlijk niet luisteren, wees dan geduldig. Misschien heeft hij gewoon een stofje in zijn oor."

17. "Als er ooit een dag komt dat we niet samen kunnen zijn, neem me dan in je hart. Daar zal ik altijd blijven."

Meer lezen van Winnie de Poeh? Dit boekje over het oplossen van problemen biedt voor allerlei dagelijkse vraagstukken mooie inzichten - alles 'op z'n Poeh's!'

Lees ook:  Een dromerige kroonluchter van paardenbloemen

 

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

De voordelen van een sociale media cleanse

De twaalf Olympische Griekse goden en godinnen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings