Weet je jezelf geen raad met je tuin of balkon? Met deze tips kom je een heel eind

22 augustus 2019
500

Een tuin of balkon gezellig en praktisch inrichten blijft voor veel mensen een uitdaging. Vanwege het het wisselende weer in Nederland is dit ook niet zo vreemd. In de zomer wil je lekker in de zon kunnen zitten terwijl je in het najaar misschien wel droog wilt kunnen genieten van een mooie herfstavond. Naast planten en bestrating zijn ook kleuren en tuinaccessoires nodig om een gezellige plek te creëren.

Genieten in alle seizoenen

Natuurlijk wil je bij het eerste lentezonnetje direct naar buiten om hiervan te genieten. Om niet eerst met tuinmeubels te hoeven slepen is het daarom handig om weerbestendige meubels te kopen. Kies voor goede kwaliteit en materialen zoals aluminium of een degelijke kunststof, kijk hiervoor eens op een site als Tuinmeubelshop.

Let hierbij ook op de stijl van jouw interieur, zo past alles mooi bij elkaar en behoud je een eenheid. Een andere must in ons klimaat is toch wel een terraswarmer of vuurkorf (of een lekker warm dekentje van binnen). Met zo'n warmtebron kan je vrijwel het hele jaar buiten zitten.

Gezellige tuinverlichting

Over het algemeen hebben we pas 's avonds tijd om in de tuin te zitten. Zorg dus voor gezellige tuinverlichting voor als het gaat schemeren of als het donker is. Denk hierbij aan een lichtsnoer, een slinger met gekleurde lampjes of wand- en grondspots. Vooral belangrijk hier is dat je het licht gezellig houdt en er geen bouwplaats van maakt door te felle lampen te installeren. Een andere optie is een vuurtafel, erg gezellig en het zorgt meteen voor een beetje warmte.

Lees ook:  Zo verzorg je jouw palm plant

Zorg voor diepte

Heb je een ruime tuin, dan is het aan te raden om deze op te delen in verschillende hoeken met hun eigen functionaliteit. Kies bijvoorbeeld voor kronkelige paadjes naar de plek waar je kan zonnen, tuinieren of eten. Door deze indeling wordt de tuin spannender om naar te kijken. Ook bij kleinere tuinen en balkons kan je dit effect bereiken door te spelen met verschillende hoogtes en kleuren.

In onze categorie over tuinen vind je nog veel meer leuke artikelen over bijzondere tuinen, pluktuinen en meer.

Bron foto's: Apartment Therapy en Dassie radiatoren

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down