Urenlang harken zorgt voor schitterende herfstkunst

14 december 2017
229

Wanneer vallende bladeren en knisperend frisse lucht de herfst inluiden, doet zich op de campus van Sacramento state University een merkwaardig artistiek fenomeen voor. Goudgele labyrint patronen, spiralende cirkels en complexe honingraden verschijnen één voor één onder de campus’ indrukwekkende Ginko bomen.

Vrijwilligers(kunst)werk

Dit is het werk van Joanna Hedrick, studiebegeleidster op deze Amerikaanse universiteit. Het is haar eerbetoon aan de herfst, zegt ze, maar ook een manier om de studenten een hart onder de riem te steken tijdens het studeren voor hun examens.

Wanneer de gouden bladeren van de immense Gingko bomen beginnen los te laten staat Joanna klaar met hark in de hand om de meest de complexe patronen uit het gebladerte tevoorschijn te laten komen. Vaak blijft haar werk zo'n drie weken liggen, tenzij het weerbericht anders in gedachten heeft.

Artikel gaat verder onder de foto

Bewust van de schoonheid

Maar de prachtige natuurkunstwerken hebben voor Joanna nog een diepere betekenis. Met een achtergrond in landschapsdesign en kunst ziet zij haar jaarlijkse creaties als een manier om haar omgeving te transformeren, zo vertelt ze.

“Mijn kunst gaat erom iets te gebruiken wat in essentie al mooi is, en hier iets écht unieks van te maken – iets waar je niet zomaar onopgemerkt aan voorbij loopt”

Per jaar maakt Joanna gemiddeld 6 unieke werken en is per boom ongeveer drie uur zoet. Voor haar is dit harkwerk een moment van bezinning, welke ook een glimlach op de gezichten van haar studenten tovert zo hoopt ze.

A post shared by Joanna Hedrick (@joanna_hedrick) on

A post shared by Joanna Hedrick (@joanna_hedrick) on

 Haar “favoriete Gingko” om mee aan de slag te gaan

Na drie uur werk

Bijenkorf patroon

“Klaar na een avond harken, het maakt me gelukkig te beseffen dat dit het eerste is wat de studenten en docenten zien morgenochtend”

In het filmpje is te zien hoe de dochter van Joanna (versneld!) het spiraal-labyrinth afloopt welke zich onder meerdere bomen uitstrekt. Klik op de foto om het filmpje af te spelen.

Elke herfst komen er weer nieuwe patronen bij

A post shared by Joanna Hedrick (@joanna_hedrick) on

A post shared by Joanna Hedrick (@joanna_hedrick) on

Het harken is voor Joanna een meditatieve bezigheid

Kijk hier naar een 1400-jaar oude Ginkgo boom die haar bladeren als een weelderig goudgele deken op aarde neer laat dalen.

Lees ook:  De meest unieke beroepen ter wereld

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings