Foto's die laten zien dat de natuur een ware kunstenaar is

11 december 2017
974

Sommige natuurverschijnselen zijn zo verbazingwekkend dat je niet anders kunt dan afvragen of ze wel echt zijn. In een vorig artikel lieten we al zien waarom wij vinden dat natuur ‘s werelds beste kunstenaar is, maar onderstaande natuurfenomenen zullen je zo mogelijk met nog meer verbazing achterlaten (of in ieder geval met een glimlach).

VisitIOM heeft de hele wereld afzocht naar de meest indrukwekkende uitingsvormen van moeder natuur en is tot een top 30 gekomen. Wij lichten er een paar voor je uit inclusief een uitleg hoe ze zijn ontstaan (vergeef ons als ze natuurkundig niet helemaal kloppen, hier hebben we niet voor gestudeerd).

#1 Lenticularis wolk (ook wel: lenswolk)

De “lenticularis wolk” is een van de topverklaringen voor foutieve UFO waarnemingen. Deze wolken ontstaan gewoonlijk rondom bergen waar warme lucht uit de vallei en koude (winter)lucht van de toppen samenkomen.

Lenticularis wolk 2

Bron: via Wolkensoorten

Lenticularis wolk 3

Bron: via Wolkensoorten

#2 Morning glory wolken (Noord Australië)

Sommige beschrijven ze als “rimpels in de atmosfeer”, dit extreem zeldzame meteorologisch fenomeen wat alleen in Australië voorkomt. Slechts 2 maanden per jaar, net na dageraad, kunnen deze wolken gezien worden. Het meest spectaculair is het om deze kolossen vanuit de lucht te aanschouwen. De morning glory wolk kan namelijk tot honderd meter breed zijn, maar strekt zich soms over duizenden kilometers in de lengte uit.

Morning glory wolk 1

Photo: By Daniela Mirner Eberl (Own work)

Lees ook:  Misschien wel het beste voornemen voor het nieuwe jaar: blijf je verwonderen

#3 Feeëncirkels (Namibië)

Vroeger dacht men dat deze feeëncirkels het werk van de goden waren. Tegenwoordig krijgen zandtermieten en de concurrentie tussen verschillende plantensoorten de schuld. Hoe dan ook, het blijft een ongelofelijk indrukwekkend gezicht.

Fairy circles 0

Bron: CNN travel at NamibRand nature reserve

Fairy circles 1

Bron: CNN travel at NamibRand nature reserve

Fairy circles 2

Bron: via NCPR | NamibRand nature reserve

#4 Bevroren watervallen

Normaal gesproken stort het water van deze watervallen op indrukwekkende wijze naar beneden. Maar soms wordt het zó snel zó koud dat moeder natuur deze bulderende reuzen omtovert tot magische ijssculpturen. En dat levert schitterende foto's op!

Bevroren waterval

Bron: Pikabu

Frozen waterfall 1

Frozen waterfall 2

 

Moeder natuur blijft eindeloos verbazen. Kijk ook eens naar deze zeldzame wolkenformatie, betoverende zonnestorm en het prachtige zusje van het Noorderlicht: het Zuiderlicht.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down