Te voet door het hoge noorden over deze mooie wandelroutes in Groningen

16 november 2020
305
wandelroutes in Groningen

Lopen door open velden, dichtbegroeide bossen en karakteristieke coulissen. Over dijken, langs knusse dorpen en lege landschappen. Oog in oog met reeën, Konikpaarden en zelfs zeehonden. In de provincie Groningen heeft de natuurliefhebber het voor het uitkiezen. Deze wandelroutes in Groningen tonen je het mooiste van het hoge noorden!

Wandelroute Westpolder Kwelders – 3,5 km

Een korte route maar wel eentje door een gebied dat heel typerend is voor Groningen. Kwelders, dijken en polders bepalen op deze route het uitzicht. Daarbij valt onderweg genoeg te zien. De route start bij de kustweg nabij Vierhuizen en voert je langs beide kanten van de dijk. Neem een verrekijker mee om de vele vogels te kunnen spotten!

Klik hier voor de routekaart in PDF.

wandelroutes in Groningen

Vesting Bourtange © Frank Vogelezang/Pixabay

Wandelroute Vesting Bourtange - 8km

Wie naast natuur ook graag wat cultuur snuift op wandelroutes in Groningen, zit goed in Bourtange. De vestingplaats ademt historie en is prachtig om te zien. De wallen, historische panden en de grachten zorgen dat er altijd wat te bewonderen is. Het Gronings Landschap stippelde een mooie route van 8 kilometer uit waarbij je kennismaakt met de vesting en omgeving. Kijk onderweg goed om je heen want hier kan je ook Konikpaarden tegenkomen.

Klik hier voor een PDF van de wandelroute.

De coulissen van Westerwolde (Sellingen) – 11km

Kenmerkend voor delen van het Nederlandse landschap is de bekende ‘lapjesdeken’. Dit zijn hoekige percelen die door klein grondgebruik samen een gevarieerd lapjespatroon vormen. Ook in Groningen is dit coulisselandschap te bewonderen. Dit rondje van 11 kilometer rondom Sellingen laat je hiermee kennismaken. Afwisselend wandel je door grasland, houtwallen en over zandwegen. Extra leuk aan deze route zijn de vlonderpaden die je onderweg tegenkomt!

Lees ook:  Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

Klik hier voor de routebeschrijving

Rondwandeling Vlagtwedde – 9km

Een tocht langs Groningse gehuchten, het platteland én een bijzonder mooi natuurgebied. Dat is deze rondwandeling van 9 kilometer die start en eindigt in Vlagtwedde. Het is een van de meest stille en landelijke gebieden om mooie wandelroutes in Groningen af te leggen. Saai is het niet. Onderweg struin je langs moerasgebied, volg je de oever van het Mussel-Aa-kanaal en ontdek je ideale pauzeplaatsen bij brugwachtershuisjes en idyllische boerderijen.

Klik hier voor een routebeschrijving en wandelkaart.

Meer mooie wandelroutes in Groningen

Nog meer kilometers afleggen door Groningen? Staatsbosbeheer en Gronings Landschap hebben vele routes uitgestippeld door de provincie. Soms bewegwijzerd, soms online te downloaden. Aanraders zijn ook de NS-Wandelroutes. Er zijn bijvoorbeeld prachtige Groene Wissels uitgestippeld door de natuur maar ook door de stad Groningen, waarbij je alle hoogtepunten van deze levendige stad ontdekt.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings