4x waar je in Nederland met de hond kunt wandelen

25 september 2020
124

Met de hond wandelen in Nederland kan op verschillende plekken. Wil je een keer wat anders dan dat standaard rondje in de wijk? Ga er dan eens op uit en kies een fijne plek uit in de Nederlandse natuur. Ons land kent heel wat prachtige plekken waar wandelroutes te vinden zijn die je ideaal met de hond kunt lopen.

Het leuke hiervan is ook nog dat er veel losloopgebieden te vinden zijn; dit zijn plekken waar je hond los mag lopen. Wat een feestje voor je trouwe viervoeter! Hieronder lees je meer over de mogelijkheden in Nederland waar je met de hond kunt wandelen.

Honden los op het strand: lekker wandelen aan zee

Een populaire plek om te gaan wandelen met je hond is het strand. De Nederlandse kust is in alle seizoenen de moeite waard om te bezoeken. Wanneer je hond ook nog eens mee mag, is dat natuurlijk extra leuk. Er zijn veel stranden waar je hond altijd aan de lijn moet. Ook zijn er plekken waar honden verboden zijn. Het leukst zijn echter de stukken strand waar honden los mogen lopen. Dit mag onder andere op het strand van de Hoek van Holland; daar mogen ze van 1 oktober tot en met 1 mei rondrennen zonder dat ze aan de riem zitten. Ook het strand van Ouddorp hanteert deze zelfde regels.

Wandelen in een natuurgebied met je hond

Ook aan te raden: kies een natuurgebied bij je in de buurt uit en ga daar lekker wandelen. In de meeste natuurgebieden in Nederland mag je je hond meenemen. Op de meeste plekken moet de hond wel aan de lijn; dit in verband met loslopend wild dat je misschien tegen kan komen. Zoek je toch liever een plek waar de hond lekker los mag spelen en rennen? Daar zijn speciale losloopgebieden voor gemaakt. In de veel grote natuurgebieden, zoals de Utrechtse Heuvelrug of de Veluwe, vind je minstens één losloopgebied. Het is voor een groot deel van de honden altijd leuk om naar zo'n plek te gaan, omdat daar altijd veel andere honden te vinden zijn. Dat wordt lekker ravotten in de natuur!

Lees ook:  Hoe ontstaan edelstenen?

Wandelroutes lopen met je hond

Veel wandelaars houden ervan op bepaalde stukken routes te lopen. Ook dit kun je met je hond doen: Nederland kent een aantal prachtige wandelroutes waar je hond, mits aangelijnd, mee mag. Wandel bijvoorbeeld samen een stuk van het Pieterpad of maak een mooie wandeling in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Zorg er bij een langere wandeling altijd voor dat je goed voorbereid op pad gaat. Dat betekent dat je voldoende eten en drinken meeneemt, zowel voor jezelf als voor je viervoeter. Zorg dat er altijd water aanwezig is en ga niet wandelen wanneer het heel heet is of wanneer het stormt. Het moet wel veilig blijven voor je hond en voor jou. Let bij een lange wandeling ook altijd goed op je hond: kan je hondje het bijhouden? Of is het tijd om te stoppen?

Ga met je hond naar een stadspark

Heb je niet zoveel tijd om er echt op uit te gaan dan kun je natuurlijk ook gewoon met de hond naar een mooi stadspark gaan. Iedere stad in Nederland heeft minstens één park; de grotere steden hebben er al gauw meer. Kijk maar naar Utrecht of Amsterdam. Dit soort parken zijn voor honden vaak één groot pretpark. Er zijn vaak andere honden aanwezig, ze krijgen voldoende aandacht van voorbijgangers en er is van alles te spotten: van eenden tot aan poezen. Sommige stadsparken in Nederland zijn extra de moeite waard. Neem bijvoorbeeld het Sonsbeekpark in Arnhem, een groot groen park naast het treinstation. Ook wanneer je niet in Arnhem woont is dit de ideale plek om er eens met de hond op uit te gaan. De heuvels, de vele bomen en de uitzichten doen heel on-Nederlands aan.

Lees ook:  Verantwoord afvallen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Waarom en hoe het lichaam ontspannen?

Annie M.G. Schmidt gedichten

Beter slapen: zo doe je dat!

Het belang van mantelzorgers

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings