
Ze lijken wel van porselein, deze sierlijke en ambachtelijke botercrèmetaarten. De zonnig gekleurde taarten en cupcakes zijn niet alleen heerlijk om te eten. Ze zijn ook een lust voor het oog en een hele fijne manier om te lente te beginnen.
Het recept is relatief simpel. De basis bestaat uit een cake en de bloemenversiering uit een mengsel van boter, poedersuiker en kleurstoffen. De kunst van deze romantische creaties zit hem dan ook in de finesse waarmee deze professionele bakkers de verschillende bloemen maken. Om de decoraties zo mooi en verfijnd te krijgen, zijn ervaring en precisie nodig.
Op de foto's hieronder zie je verschillende soorten. Sommige creatievelingen bekleden de hele taart en maken er een waar kunstwerk van, anderen bedekken alleen de bovenkant of zijkant. Maar allemaal zijn ze even bewonderenswaardig.
Wil je een poging wagen je 'gewone' roombotercake of cupcakes op te fleuren? Kijk dan hier voor tips. Ook leuk om voor iemand mee te nemen, in plaats van (echte) bloemen!

Foto: ivenoven

Foto @cakes_by_alice

Foto: eat cake be merry

Foto: Sweet Petal Cake

Foto: Alice's Cake Box

Foto: Sweet Petal Cake

Foto: @lewisflowercake

Foto: fab cake lady

Foto: maison_olivia

Foto @ivenoven

Foto: @majolicacakes

Foto: @flowercake_t.atte

Foto: @ivenoven

Foto: @cakes_ideas_videos

Foto: @ivenoven

Foto: @tortynazakv

Foto: @ivenoven

Foto: @lynnanncakeparlour

Foto: Monika Stiborova

Foto: kyong2ne

Foto: @yeona_cake

Foto: Eat Cake Be Merry

Foto: Style Sweet CA