Vier de lente met deze schitterende bloementaarten

5 april 2017
468

Ze lijken wel van porselein, deze sierlijke en ambachtelijke botercrèmetaarten. De zonnig gekleurde taarten en cupcakes zijn niet alleen heerlijk om te eten. Ze zijn ook een lust voor het oog en een hele fijne manier om te lente te beginnen.

Het recept is relatief simpel. De basis bestaat uit een cake en de bloemenversiering  uit een mengsel van boter, poedersuiker en kleurstoffen. De kunst van deze romantische creaties zit hem dan ook in de finesse waarmee deze professionele bakkers de verschillende bloemen maken. Om de decoraties zo mooi en verfijnd te krijgen, zijn ervaring en precisie nodig.

Op de foto's hieronder zie je verschillende soorten. Sommige creatievelingen bekleden de hele taart en maken er een waar kunstwerk van, anderen bedekken alleen de bovenkant of zijkant. Maar allemaal zijn ze even bewonderenswaardig.

Wil je een poging wagen je 'gewone' roombotercake of cupcakes op te fleuren? Kijk dan hier voor tips. Ook leuk om voor iemand mee te nemen, in plaats van (echte) bloemen!

cake-flowers-12

Foto: @ivenoven

cake-flowers-10

Foto: @ivenoven

cake-flowers-8

Foto: @ivenoven

cake-flowers-5

Foto: kyong2ne

Via My Modern Met
Lees ook:  Levensechte dieren gemaakt van oude autobanden

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een onvergetelijke vakantie bij Recreatiepark de Leistert in Limburg

Wat is kinetische kunst?

Zo organiseer je een Hawaii themafeest

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden opa

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings