Uitvouwbare standbeelden van papier

29 februari 2016
533

Op het eerste gezicht lijkten deze beelden van Li Hongbo uit steen gehouwen. Maar in werkelijkheid zijn ze van ontelbaar veel lagen papier gemaakt. Dat is nog niet eens het meest bijzondere, want deze beelden kunt u eindeloos uitrekken, buigen, draaien en weer in elkaar laten zakken. Bizar!

Oneindig veel lagen papier

Hongbo kreeg interesse in papier toen hij bij een uitgeverij werkte. Voor hem was het papier als drager van de inhoud van vitaal belang voor het boek, en hij begon met het analyseren van de duurzaamheid en karakteristieke van verschillende papiersoorten. Toen hij ontdekte hoe hij papier op zo'n manier aan elkaar kon verbinden dat er een vloeiende oneindigheid ontstaat, begon hij aan deze serie beelden. Per beeld is hij maanden bezig, elk laagje papier heeft een functie in termen van dikte, massa en balans, en Hongbo knipt, schaaft en schuurt elk stuk alsof het steen is. Toch nog een beeldhouwwerk dus..

lihongbo2 lihongbo4 lihongbo6 lihongbo7

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

[mc4wp_form id="15395"]

 

Lees ook:  De psychedelische papierkunst van Jen Stark laat je duizelen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down