Uitstapjes voor fotografieliefhebbers: de beste fotomusea in Nederland

30 oktober 2020
660
fotomusea in Nederland

Regenachtige dagen zijn ideaal om een middagje rond te dwalen in een museum. Ga jij graag op pad met je camera? Bezoek dan eens een fotomuseum. Exposities in de diverse fotomusea in Nederland nemen je mee terug in de tijd, naar andere werelddelen en inspireren je om je zelf je camera te pakken.

FOAM, Amsterdam

In hartje Amsterdam staat een van de meest bekende fotomusea in Nederland. FOAM staat bekend om de constant wisselende collecties met fotografie uiteenlopend van kunst en mode tot historie en journalistiek. Het leuke aan FOAM is dat tentoonstellingen van iconen uit de fotografiewereld worden afgewisseld met jong talent.

Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

Het nationale fotomuseum van Nederland is gevestigd in Rotterdam. Het is ook het grootste fotomuseum, met een collectie van ruim 5 miljoen beelden. Het museum richt zich op het bewaken van het Nederlands fotografisch erfgoed. Ook voor kinderen is dit fotomuseum heel toegankelijk. Zo worden er diverse activiteiten en workshop georganiseerd waarop zij spelenderwijs kennismaken met de wereld van fotografie.

Huis Marseille, Amsterdam

Het oudste instituut onder de fotomusea in Nederland is Huis Marseille. Gevestigd in twee 17-eeuwse grachtenpanden in Amsterdam toont het museum zo’n 750 werken. Hieronder zijn beelden van zowel nieuw talent als gevestigde namen, zoals Thomas Struth, Andreas Gursky, Viviane Sassen en Jean-Luc Mylayne. In het museum is ook een gespecialiseerde fotoboekenwinkel gevestigd en je kan de grachtentuin bezoeken.

Fotomuseum Den Haag

Het Fotomuseum in Den Haag belicht fotografie als kunstvorm. Als bezoeker word je dan ook uitgedaagd om de gelaagdheid en context van de beelden te bevragen. Het museum organiseer elk jaar zes tentoonstellingen van wisselende genres.

Lees ook:  Schilderijen voor mieren

https://www.instagram.com/p/CCa5iegl1eM/?utm_source=ig_web_copy_link

Tijdelijke tentoonstellingen en exposities

Naast bovengenoemde fotomusea in Nederland, worden er jaarlijks ook talloze fototentoonstellingen georganiseerd op andere locatie. World Press Photo bijvoorbeeld; dat voortkomt uit de internationale wedstrijd voor fotojournalistiek. De beste en meest spraakmakende beelden reizen jaarlijks als expositie de wereld over, waaronder diverse locaties in Nederland. Ook Breda Photo is een aanrader. Dit tweejaarlijkse evenement is uitgegroeid tot de grootste fototentoonstelling van de Benelux. Elke editie belicht een internationaal relevant maatschappelijk thema, waarbinnen diverse tentoonstellingen te bezoeken zijn in de binnenstad van Breda. Een overzicht van alle foto-exposities in Nederland op datum en locatie is te vinden op fotoexpositie.nl.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down