Tussen realiteit en fantasie in het bos

7 maart 2015
651

De bossen en de mens begonnen duizenden jaren geleden aan een intensieve samenwerking. In soms eeuwenoude bossen hebben bewoners hout gekapt om huizen mee te bouwen en hun kachels mee aan te maken en heeft de natuur als ze even de kans kreeg, weer gewoekerd. Daarnaast zijn bossen krachtige symbolen in (oude) folklore, sprookjes en mythes: enerzijds zijn het plekken van betovering en magie, en tegelijkertijd kan het bos ook een donkere en gevaarlijke gedaante aannemen.
Deze samensmelting van natuur, cultuur en menselijke activiteiten fascineert de Britse kunstenares Ellie Davies. De afgelopen jaren werkte ze in verschillende bossen aan natuurlijke kunstprojecten die ons als kijker in een niemandsland tussen realiteit en fantasie plaatsen. Op onderstaande foto's lijkt het overduidelijk dat een menselijke hand aan het werk is geweest, maar door de subtiliteit van de interventie neemt de verbeeldingskracht een loopje met ons. Is hier toch niet sprake van een hogere, betoverende macht...?
Vind je dit interessant? Bekijk dan ook dit bos, waarin bioluminescerende organismen voor een spectaculaire lichtshow zorgen.

ellie davies3
ellie davies5 ellie davies6 ellie davies8
ellie davies10
ellie davies11 ellie davies13 ellie davies14

ellie davies

Lees ook:  Het Louvre als kijkdoos

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down