Papierkunst: oude landkaarten worden trekvogels

9 oktober 2015
249

Trekvogels leggen ieder jaar onvoorstelbaar veel kilometers af om te overwinteren in koudere maanden en voedselrijke gebieden op te zoeken tijdens het broedseizoen. Zo hebben we in Nederland (en vele andere delen van Europa en Azie) de nachtegaal, die overwintert in Zuidelijk Afrika. De tjiftjaf vliegt in de winter naar Zuid-Europa en Noord-Afrika. De boerenzwaluw brengt de koude maanden door in Afrika, Zuid-Amerika of het zuiden van Azië. Maar de Noordse stern spant de kroon: deze vogel broedt in het noordelijkste puntje van Groenland en overwintert 33.000 kilometer verder op de Zuidpool. Zo vliegt hij ieder jaar de wereld rond!
Kunstenares Maude White koos een in dat kader zeer toepasselijk materiaal voor haar vogelkunstwerken. Ze zijn namelijk met grote precisie uitgesneden uit... landkaarten! Kwetsbaar en werelds tegelijk.
Trekvogels op reislustig canvas | Paradijsvogels Magazine
Trekvogels op reislustig canvas | Paradijsvogels Magazine
Trekvogels op reislustig canvas | Paradijsvogels Magazine
Nog meer papierkunst zien? Bekijk ook de kunstwerken van Calvin Nicholls, die extreem gedetailleerde vogels en insecten maakt van duizenden stukjes papier.
Trekvogels op reislustig canvas | Paradijsvogels Magazine
Trekvogels op reislustig canvas | Paradijsvogels Magazine
Trekvogels op reislustig canvas | Paradijsvogels Magazine
[hr]
Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:
[mc4wp_form id="15395"]
[hr]

Lees ook:  Een gigantische regendruppel met een diepere betekenis

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings