Kleine tekeningen op straat als knipoog naar oplettende kijkers

28 januari 2021
647

 

Straatkunst wordt vaak zo groots mogelijk uitgevoerd om op opvallende wijze de stad mooier te maken; kunst waar iedereen moeiteloos van kan genieten. David Zinn pakt dit anders aan. Hij maakt piepkleine tijdelijke krijtkunst voor hen die de magische kijk op het leven nog niet verloren zijn.

Kleine kunst met een knipoog

David is gespecialiseerd in kleinschalige, geïmproviseerde en (meestal) luchtige krijtkunst. Hij maakt hierbij speels gebruik van wat hij op straat tegenkomt en transformeert oneffenheden in het straatbeeld tot een persoonlijke knipoog naar de oplettende kijker.

Artikel gaat verder onder de afbeelding
Bladeren vegen

Improviseren met de omgeving

Davids meest recente werk bestaat volledig uit krijt, houtskool en gevonden voorwerpen en is altijd volledig geïmproviseerd op locatie. De meeste van zijn tekeningen zijn te vinden in de straten van zijn woonplaats Ann Arbor, maar hij verspreidt zijn kunst overal waar hij komt. Zo zijn de tijdelijke krijttekeningen zelfs verschenen in Zweden en Taiwan.

Gelukkig legt hij al zijn werk vast op Facebook en Instagram, dan blijven zijn kunstwerkjes niet alleen bewaard voor de toevallige voorbijganger.

Zijn speelse krijtkunst is een cadeautje voor de oplettende kijker

Mol in muur

Egel headphones

draakje in muur

Leesmannetje aarde haar

Mammut spoor

Schaapje bloemenvacht

Beesrtje ballon

Mama eekhoorn vindt appel

Een steeds terugkerend personage is Sluggo: een fel groen monstertje met eigenaardige gewoontes

Herfstbladeren vegen

Sleen met sneeuw sleep

Sluggo vieze voetjes

Ook Philomena het flegmatische varken steelt vaker de show in Davids krijttekeningen

Big in stoeptegel

Maar favoriet lijken zijn tekeningen van karakteristieke muisjes

Muisje en garde plant

Muisje in gat

Muisje in muur

Muisjes en hong David Zinn

Muisje in muur met water en eend

Muisje leest

Muisje met takje

Muisje paraplu (klein)

Muisje straatmuzikant

Muisje vaart op bladeren

Muisjes cadeautje aardbei

Muisjes waaier

Dat krijtkunst ook groots en meeslepend gebruikt kan worden is te zien in dit artikel. Realistische krijttekeningen brengen de natuur tot leven in de stad met duizelingswekkende driedimensionale vijvers en levensgrote dieren. 

Lees ook:  Greet Moens: "Word wie je bent"

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings