B&B 't Bakhuis | Overnachten op een eeuwenoud landgoed

6 november 2017
715

Te midden van de groene omgeving van Alphen en de rust van het eeuwenoude landgoed De Hoevens ligt 't BakhuisIn dit kleine vrijstaande huisje word je wakker van de vogels. Kijk naar buiten en het eerste wat je ziet is de prachtige boomgaard die het huis omringt.

Het ontbijt wordt - indien gewenst - verzorgd door De Hoevens met een goed gevulde ontbijtmand, maar je kunt natuurlijk ook zelf je ontbijt klaarmaken in de open keuken. Met mooi weer kan je op het terras in de boomgaard zitten.

Wandelen in een typisch Brabants landschap

De Hoevens staat bekend om de mooie wandelingen die je in de omgeving kunt maken. Vanaf het landgoed loop je bijvoorbeeld naar de Regte Heide. Hier vind je onder andere grafheuvels die stammen uit de Bronstijd en de zeldzame klokjesgentiaan, een paarsblauwe bloem die met zijn witte vlekken op het blad doet denken aan een sterrennacht.

Onderweg stop je bij  Natuurpoort De Roovertsche Leij voor een kopje koffie of heerlijke lunch met gerechten uit de streek, om vervolgens weer terug te wandelen naar 't Bakhuis.

Ook in de winter is het hier heerlijk toeven. Steek je benen onder tafel na een frisse winterwandeling en stook de houtkachel goed op. Laat de storm maar komen!

Artikel gaat verder onder de foto's >

0371 De Hoevens 2016

Familiebedrijf: terug naar de natuur

De Hoevens is al drie generaties in eigendom van dezelfde familie. In 1919 kochten de gebroeders Blomjous het landgoed toen zij textielfabrikanten waren. De kleindochter van Henri Blomjous, Caroline van der Lande - Vogels, erfde het in 1990.

Lees ook:  Buitenhuisje Berg en Dal | De paden op, de lanen in

De moeder van Caroline had van De Hoevens een intensief landbouwbedrijf gemaakt, maar Caroline en haar man Floris besloten met het bedrijf een andere richting in te slaan en het landgoed "op duurzame wijze te beheren en te ontwikkelen met aandacht voor de natuur."

Eenvoud, rust, ruimte en respect voor de natuur zijn overal voelbaar en maken dit tot een speciale plek waar je even uit de waan van de dag kunt stappen.

0303 De Hoevens 2016

Vleermuizen en Lakenvelder koeien

Landgoed de Hoevens is een bijzondere plek waar mens en natuur op harmonieuze wijze met elkaar in verbinding worden gebracht. Op het landgoed vind je naast 't Bakhuis ook een natuurkampeerterrein, biologische akkerbouw, natuureducatie en natuurbegrazing.

De graslanden worden begraasd door een kudde Clun Forrest schapen en Lakenvelder koeien. Daarnaast worden op de akkers biologische granen verbouwd, waaronder ook enkele vergeten soorten zoals St. Jansrogge. Hier wordt lokaal bier van gemaakt, maar ook koek en crackers die op het landgoed te krijgen zijn.

Vleermuizenkelder
Omdat de vleermuis een bedreigde diersoort is, is in 2011 een vleermuizenkelder geopend. Hier kunnen de dieren veilig hun winterslaap doorkomen. Er zijn inmiddels al 8 grootoorvleermuizen en 1 franjevleermuis aangetroffen. Heel bijzonder! Deze houden zich verder koest dus je kunt rustig buiten zitten...

De Hoevens 1

Natuurbegraafplaats

Ten slotte is in 2014 een natuurbegraafplaats opgericht. Dit vanuit de wens van de landgoedeigenaren om op hun eigen landgoed begraven te worden en een alternatief te bieden voor traditioneel begraven en cremeren. Een lichaam of urn kan hier midden in de natuur worden begraven, op een zelfgekozen plek.

Lees ook:  Slapen in een Zeeuwse puntschuur op het mooie eiland Tholen

Het graf hoeft niet te worden onderhouden en zo kan de natuur blijven groeten. Daarnaast is het een fijne plek om al wandelend door de natuur een dierbare te gedenken. Bijzonder hoe mens en natuur samenkomen op deze mooie plek in Brabant.

ro2017-06-07_00009

 


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down