Stedentrips in Nederland: denk ook eens aan deze leuke steden!

19 juni 2020
434
stedentrips in Nederland

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht: hartstikke leuk voor een weekendje winkelen en genieten van lekker eten en drinken. Maar we kennen ze nu ook wel een beetje. Ons land heeft nog zoveel andere leuke steden! Minder groot of bekend misschien maar eigenlijk juist daarom leuk als je stedentrips in Nederland wil plannen.

Amersfoort

Weinig steden in Nederland zijn zo ondergewaardeerd als Amersfoort. Een historische stad bomvol bezienswaardigheden waar je je tijdens een weekendje weg zeker niet verveelt. Begin je stadswandeling bij de Kamperbinnenpoort en zigzag via de middeleeuwse Muurhuizen naar de levendige winkelstraat. De Onze Lieve Vrouwetoren met het gezellige plein zie je vanzelf dichterbij komen. Beklim de toren voor een fantastisch uitzicht over de stad! Vanaf daar loop je verder naar de iconische koppelpoort aan de Eem, waar het historische stadsdeel ophoudt en je je ineens midden in de artistieke zone van een voormalig fabrieksterrein bevindt vol ateliers en bijzondere horeca. Genoeg te ontdekken in deze stad!

stedentrips in Nederland

Historisch Amersfoort wemelt van de mooie plekken

Delft

Bij buitenlandse toeristen staat het steevast hoog op de to do lijst, maar gek genoeg zijn veel Nederlanders er zelf nog nooit geweest. Het schilderachtige plaatsje Delft is dan ook de ideale bestemming voor stedentrips in Nederland. Lekker toerist in eigen land spelen! Wandel door de knusse straatjes, bezoek Royal Delft en het Vermeer museum en spot natuurlijk de vele Delfts blauwe tegeltjes.

Leeuwarden

In 2018 droeg Leeuwarden de titel Culturele Hoofdstad van Europa en sindsdien krijgt deze stad eindelijk wat meer aandacht. Leeuwarden is oprecht een sfeervolle stad die vol verrassingen zit. Dat begint al bij de Friese versie van de toren van Pisa: de Oldehove staat er minstens zo scheef bij! Een andere must is de Blokhuispoort: in deze voormalige gevangenis zitten nu allerlei creatieve ondernemers gehuisvest. Een kijkje waard!

Lees ook:  Rondreis Canada: 6 bijzondere natuurplekken voor een magische reis

stedentrips in Nederland

Bezoek de Blokhuispoort in Leeuwarden

Breda

Denk jij bij Brabantse steden als eerste aan Eindhoven? Hartstikke leuke stad en zéker een bezoekje waard, maar onderschat de kleinere steden in de provincie niet. Als eerste Breda: een stad waar je binnen no-time doorheen wandelt maar onderweg zoveel leuks tegenkomt dat je er toch een hele dag over doet. Cultuurliefhebbers wandelen eerst langs het kasteel, door het Begijnhof en de kleine klinkerstraatjes. Maar vooral voor shoppen en lekker eten ben je in Breda aan het goede adres. De grote winkelstraat en de overdekte Barones hebben alle winkels die je je wensen kan. Loop daarna door naar de Grote Markt of de Havermarkt voor een hapje en een drankje, of kies een plekje aan de gezellige haven. Check in de zomer ook even de stadskalender, want dan is er elke week wel ergens een gezellig evenement aan de gang.

Tilburg

We blijven nog even in Brabant, want het ligt nog geen 15 minuten met de trein van Breda vandaan maar Tilburg biedt weer een heel andere ervaring. Om te beginnen is er het Dwaalgebied in de binnenstad, waar je precies kunt doen wat de naam doet vermoeden: eindeloos ronddwalen door straten vol verrassende barretjes, conceptstores en leuke boetiekjes. Een andere favoriet is de Spoorzone. Deze voormalige NS-werkplaats is de afgelopen jaren helemaal opnieuw vormgegeven en is nu een bestemming vol kunst en creativiteit. In gerestaureerde loodsen en zelfs treinstellen bevinden zich nu allerlei bijzondere restaurants, terrassen en kleine ondernemers. Neem je camera mee want dit gebied is wat je noemt ‘Instagrammable’.

Lees ook:  Beste honeymoon bestemmingen in Nederland

https://www.instagram.com/p/B3cSZwjH_fK/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer bestemmingen voor stedentrips in Nederland

Dit lijstje is natuurlijk verre van compleet. We noemden ook Eindhoven al even (sla daar zeker Strijp-S niet over!) maar ook Hazesteden als Zwolle en Deventer zijn een aanrader. En wat dacht je van het gezellige Maastricht of Zeeuwse Middelburg? Tijd voor een Nederlandse bucketlist!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down