Schoonheid van vergane glorie: verlaten paleizen in Europa

8 september 2016
706

De aanblik van vergane glorie heeft iets melancholisch en tegelijkertijd iets van een ingetogen kracht. Want hoewel deze paleizen geen dienst meer doen en de gangen zwaar zijn van de stilte, zijn ze er nog steeds.

Fotografe Mirna Pavlovic fotografeert deze herinneringen aan weleer: de tijd waarin schitterende herenhuizen en dito paleizen in heel Europa hoogtij vierden. De Tweede Wereldoorlog was een keerpunt voor de aristocratie en bourgeoisie, veel huizen werden verlaten en hun eigenaren keerden nooit meer terug.

Planten woekeren door de gangen maar kunnen niet verhullen met welke pracht en praal deze huizen ooit geschitterd hebben. Pavlovic wil een ode brengen aan deze plaatsen zodat ze niet verdwijnen uit ons geheugen, maar misschien juist onze fantasie prikkelen: welke verhalen speelden zich hier af? Wat als muren konden praten? En wie hebben hier gewoond?

Gratis inspiratie voor een boek!

Op het Instagramaccount van Mirna Pavlovic kun je haar reis door Europa volgen.

pavlovic pavlovic2 pavlovic3 pavlovic4 pavlovic5 pavlovic6 pavlovic7 pavlovic8 pavlovic9 pavlovic10 pavlovic11 pavlovic12 pavlovic13 pavlovic14

 

Lees ook:  Deze prachtige huisjes zijn speciaal gebouwd voor 2 gepensioneerde Japanse vrouwen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down