Schoenen uit! Vier blote voetenpaden om deze zomer te ontdekken

3032 VIEWS
Schoenen uit! Vier blote voetenpaden om deze zomer te ontdekken

Kriebelende grassprieten tussen je tenen, onbekommerd door de modder plonzen, een voetzoolmassage van ronde stenen en boomstammen..een stevige wandeling op blote voeten is een heerlijke manier om letterlijk ‘te aarden’. Meer dan 200.000 zenuwuiteinden in je voetzool worden geprikkeld, op bloten voeten ervaar je de wandeling vanuit een extra dimensie.

Er is inmiddels een aantal speciale blote voetenpaden aangelegd: hang schoenen en sokken aan de wilgen en stap in de modder!

1. Langs Middeleeuwse tuinen | Hof van Twello

Blote voetpaden | Paradijsvogels Magazine

Huur een gevulde knapzak en trek er op uit zoals men dat in de Middeleeuwen deed. Langs de hoogstamboomgaard, de permacultuurtuin en een hele serie paddenpoelen, het blote voetenpad op het Hof van Twello is zeer veelzijdig. Uitrusten kan onderweg in een lekkere hangmat. Puur genieten!

2. ’t Blôde Fuottenpaad | Groningen en Friesland (Opende)

Blote voetpaden | Paradijsvogels Magazine

Dit pad verbindt de twee noordelijkste provincies met een route van gras, water, zand. De wandeling voert over bruggen door sloten, langs velden en tuinen. Het pas is 1,4 kilometer lang, je kunt aan het einde omkeren van het andere uitzicht genieten, of teruglopen via de Fryse Dyk (2,5 kilometer). Je kunt parkeren en de route lokaliseren op de Kaleweg in Opende.

3. Modderbad | Delfstrahuizen

Blote voetpaden | Paradijsvogels Magazine

In het Friese Delfstrahuizen ligt naast het Tjeukemeer een pad dat je dwars door de weilanden voert. Je krijgt op verzoek een zoekkaart voor  weidevogels en -bloemen mee. Wanneer je de smaak te pakken hebt dan kun je een klein wedstrijdelement aan de wandeling toevoegen door het spel ‘vlaaitrappen’ te spelen… Bij warm weer is het mogelijk om een 100% modderbad te nemen, en dit ook weer af te spoelen in het Tjeukemeer.

4. Wandelen op de zeebodem | Flevoland

Blote voetpaden | Paradijsvogels Magazine

Deze wandelroute van 2,5 kilometer begint bij het Paviljoen met een kout voetenbad. Goed voor de verfrissing en de bloedsomloop. Onderweg passeer je 15 verschillende ondergronden, ieder met een andere masserende werking. Op de verschillende rustpunten of de hoge ‘bungelbank’ geniet je van de weidse natuur. Na afloop kun je op het terras terecht, of neem een kijkje in het Pioniersmuseum of het winkeltje met lokale producten.

Het Zeebodempad is helaas niet voor vroege vogels: het pad opent om 13.00 uur!

Meer inspiratie voor de zomer? Bekijk ook deze Nederlandse stranden waar je (bijna) het rijk voor je alleen hebt!

 

Meer inspiratie?

Meld je aan voor de gratis inspiratiemail en ontvang de beste artikelen in je inbox:

MEER INSPIRATIE

De paden op: 5 avontuurlijke wandelroutes op Nederlandse bodem (voor het artikel over creativiteit: scroll even naar beneden)
“Ik loop ieder jaar een deel van de Sint Jacobsroute met mijn zussen”
Boswachter Frans Kapteijns | De geheimen van natuurgebied de Kampina
Schitterende winterwandelingen | Ervaar de stilte van de bergen