Kom tot rust in de groene schatkamer van het Zuid Limburgse Heuvelland

2 oktober 2018
362

Meer dan honderd jaar geleden nam een van de zonen van de familie Bessems in Epen, gelegen in het prachtige Geuldal, de smederij van zijn vader over. Vermoeide reizigers konden tegen een kleine vergoeding blijven slapen op de hooizolder en aten ’s avonds gezellig mee met de pot van de smid en zijn gezin. Herberg de Smidse was geopend!

Inmiddels hoef je in Herberg de Smidse allang niet meer in het hooi te slapen, maar heel bewust is de tijd daar toch een beetje stil blijven staan. Dat is de reden dat je in de slaapkamers geen telefoon, televisie of minibar zult vinden. Die heb je hier ook niet nodig, want het Geuldal verveelt geen moment.

 

Het adembenemende Geuldal

Vanuit de Smidse kijk je uit over het mooie Geuldal en kun je de kronkelende Geul kilometers te voet volgen door bloeiende graslanden langs de oevers en de bosflora in de hellingbossen. Hier is wandelen een belevenis. Door de hoogteverschillen, zuidelijke ligging en de kalkrijke bodem vind je in dit gebied flora en fauna die je nergens anders in Nederland vindt. Zoals het zinkviooltje, de geelbuikvuurpad, de hazelmuis en de wilde kat. Onderweg passeer je vele eeuwenoude vakwerkboerderijen op de talrijke slingerweggetjes door het glooiende Heuvelland. Gemaakt van leem uit de rivier, mest, hout uit de bossen en mergel uit lokale mergelgroeves.

 

Logeren..net als vroeger bij oma!

Moe van het dwalen in dit Zuid-Limburgse natuurgebied, kom je helemaal tot rust in de knusse herberg. Alle 10 kamers hebben heerlijke, comfortabele bedden, bloemetjesbehang en een rustieke sfeer. In de Eetkamer heb je een geweldig uitzicht over het Geuldal en word je iedere ochtend verwend met een heerlijk uitgebreid ontbijt. Met speltbrood dat dagelijks vers wordt gebakken, waardoor je de rondkringelende, warme broodgeur er gratis bij krijgt. Klassieke muziek en gezellig porselein maken de nostalgische beleving compleet.

Lees ook:  7 dingen waar ik achter kwam toen ik na 32 jaar huwelijk voor het eerst alleen met vakantie ging

 

Samen op stok in het Kippenhok

Je kunt ook kiezen om te overnachten in één van de zeven verschillende appartementen, in de directe nabijheid van de Smidse. Allen in dezelfde rustieke sfeer van de Smidse, met tot de verbeelding sprekende namen als Kippenhok, Hooizolder, Smidse, Melkhuisje, Koeienstal, Speltveld en Hoeskamer. Elk appartement heeft een compleet ingerichte keuken en verzorgde badkamer. Bij aankomst zijn de bedden al opgedekt en zijn er frisse bad- en keukendoeken aanwezig. Net als vroeger bij oma, hoef je niks op te ruimen na afloop... Dat wordt met liefde voor je gedaan én zit inbegrepen in de prijs!

 

Alles wordt in eigen keuken bereid

In de Smidse worden zoveel mogelijk streekproducten van kleine, lokale producenten gebruikt (veelal boeren) in de Frans-Limburgs georiënteerde keuken. Alle gerechten worden van begin tot eind in eigen keuken bereid. Dé specialiteit van het huis zijn gerechten van natuurlams- en Schapenvlees. Wist je dat de verrukkelijke vlaaien ook homemade zijn, met fruit uit eigen tuin?

 

De groene schatkamer van het Heuvelland!

Behalve de schitterende natuur, biedt de omgeving van Epen ook nog eeuwenoude kastelen, mergelgrotten, een schat aan historie, cultuur en archeologie en de imposante natuurgebieden Eifel en Ardennen – allen op steenworp afstand. Grote steden Maastricht, Luik en Aken liggen alledrie op maximaal een half uur rijden.

 

Wil je meer informatie over de Smidse of wil je direct zelf een verblijf boeken? Neem dan een kijkje op de website.

 


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving. Hier vind je onze hele collectie. 

 

Lees ook:  Schoenen uit! Vier blotevoetenpaden om deze zomer te ontdekken

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings