Poëtisch kameraadschap tussen kinderen en wilde dieren

10 april 2020
682

De relatie tussen kinderen en dieren wordt al vroeg gelegd. Ze zingen liedjes over dieren, hebben knuffels, boeken over dieren en ze dromen er over. Elicia Edijanto, een Indonesische kunstenares, legt deze unieke verbinding vast in mooie, haast poëtische scenes: ze schildert kleine kinderen in het gezelschap van wilde olifanten, wolven en beren - een wederzijds kameraadschap.

'Kinderen zijn nog onschuldig, hun emoties zijn het meest puur', schrijft Elicia. 'Ik denk dat mensen het makkelijker vinden om door de ogen van kinderen te zien hoe wij, mensen, dieren en alle andere levende wezens op aarde met elkaar in verbinding staan. Ik laat bewust alle kleuren weg, zodat het beeld focust op de intimiteit tussen de kinderen en de dieren.'

elicia edijanto1 elicia edijanto2 elicia edijanto3 elicia edijanto4 elicia edijanto5 elicia edijanto6

 

Lees ook:  Natuurgeluiden: zo klinkt het bos

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down