Poëtische foto’s van lichtgevende bomen

2462 VIEWS
Poëtische foto’s van lichtgevende bomen

Illuminerende bomen, paden die oplichten en vuurwerk dat lijkt te dansen in de wind. De foto’s van de Braziliaanse fotograaf Vitor Schietti lijken uit een sprookje te komen, zo mysterieus zien ze eruit. Maar geduld is hier de werkelijke troef van de kunstenaar. De beelden zijn het resultaat van jarenlange research naar fotografie met lange sluitertijden.

Vitor heeft zijn experimentele fotoreeks Impermanent Sculptures genoemd. Natuurlijk vanwege de tijdelijke aard van licht, maar ook:

Ik breng mezelf naar het huidige moment bij het tekenen van deze lichtsculpturen, die ooit alleen bestonden voor het digitale oog van de camera en nooit echt werden gezien als een geheel door een menselijke getuige.

Abstracte concepten in echte omgevingen

Het werk heeft als bedoeling om vrij te worden geïnterpreteerd. Vitor wil de aandacht van de kijker trekken naar abstracte concepten die plaatsvinden in echte omgevingen. Deze foto’s zijn namelijk gemaakt in een soort savanne in Centraal Brazilië, genaamd “Cerrado”, aan de rand van het meer Paranoa.

Wil je meer werk van Vitor zien, dan kan je hem vinden op Facebook, Instagram en Flickr.

Schietti 1

Schietti 2

Schietti 3

Schietti 4

Schietti 7

Schietti 10

Schietti 12

Schietti 13

Schietti 14

Schietti 15

Schietti 17

Schietti 18

Schietti 19

Ook fotograaf Fong Qi Wei doet iets bijzonders met zijn foto’s. Waar het meestal om een verstilde afbeelding gaat van een bepaald moment in een dag, probeert hij de hele dag in zijn voorstellingen te vangen. Zo is er in één foto een heel etmaal te zien.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Japanse fotografe staat al meer dan 70 jaar achter de camera
De verstilde schoonheid van de Franse universiteit De Sorbonne
Foto’s waarop je elk veertje van exotische vogels perfect kan bestuderen
7 bijzondere koppels van dieren en baasjes die samen reizen