Met dit bijzondere ontwerp kweek je je eigen jungle

23 april 2018
463

De Spaanse ontwerpers bij bureau Goula / Figuera hebben het ultieme systeem ontworpen om binnenshuis tropische planten te kweken én gelukkig te houden. Viride (Latijn voor 'groen') is een langzaam roterend systeem met strak vormgegeven LED-verlichting en (optioneel) vernevelaars. Het is beschikbaar in drie prachtige moderne uitvoeringen en is daardoor niet alleen een perfect microklimaat voor je planten, maar ook nog eens een mooie toevoeging aan je interieur. 

Haal de natuur in huis

Alles wat leeft moet licht en lucht hebben. We hebben al eeuwen planten in huis, maar tot nu toe waren die altijd aangewezen op natuurlijk licht in de woning. Er is alleen lang niet overal in huis voldoende natuurlijk licht om alle planten gezond te houden! Bovendien kan door veel meer factoren, zoals de hoeveelheid, richting en sterkte van het zonlicht, niet elke plant in elk huis kan gedijen. Waar bij de één de kamerplanten daarom groeien als kool vechten ze bij de ander om hun leven (toegegeven, ook sterk afhankelijk van de zorg).

De oplossing: modern artificieel licht

Viride biedt de oplossing voor alle interieurs zonder veel natuurlijk licht. De ontwerpers vroegen zich af, gezien we al jaren in staat zijn om groenten te laten groeien zonder ook maar één zonnestraaltje, waarom doen we dan niet hetzelfde met planten binnenshuis? De ontwerpers gebruikten LED-licht in warmere kleuren die zowel plantengroei bevorderen als een prettig sfeerlicht geven in huis. Goed voor zowel plant als mens! En je hebt er geen omkijken naar, als je dat niet wilt. Zowel het licht als de vernevelaar kunnen op een timer worden ingesteld.

Lees ook:  Deze flessentuin is al 57 jaar oud en leeft alleen op zonlicht

Een stukje jungle in de kamer

Er gaat met dit systeem ook nog eens een wereld aan mogelijke kamerplanten voor ons open! Bijvoorbeeld tropische varianten die normaal gesproken nooit zouden kunnen groeien.

Hieronder vind je de prachtige foto's, voor ieder huis wat wils!

planten licht design 1.1

planten licht design 2

planten licht design 3

planten licht design 4

planten licht design 5

planten licht design 6

planten licht design 7

Haal ook meer groen in huis. NASA gaf onlangs tips over 18 luchtzuiverende kamerplanten. Niet alleen mooi, maar ook nog eens gezond!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down