In perfecte balans

29 juli 2015
754
balans stenen

Michael Grab is de man achter deze interessante kunstvorm: het balanceren van rotsen. Sinds 2008 maakt hij de meest interessante kunstwerken van stenen die hij in de natuur vindt. Voor hem is het proces zowel spiritueel als therapeutisch. Hij zegt hierover:
"Het meest fundamentele element in het balanceren is het vinden van een 'driepoot' waar de rots op kan staan. Elke rots heeft een variëteit aan grote en kleine inkepingen die als standaard kunnen dienen. Door goed te kijken naar en te voelen hoe de rots is opgebouwd, voel je zelfs de kleinste momenten wanneer de rosten met elkaar 'verbinden'.
Het andere aspect, het niet-fysieke element, is moeilijker om in woorden uit te leggen. Het heeft te maken met meditatie, en met het vinden van een bepaald 'nulpunt' of stilte in mezelf. Sommige combinaties in het balanceren leggen een grote druk op je geest en geduld. De uitdaging is om elke twijfel die ontstaat, de baas te zijn."
Grab laat de werken meestal achter zoals hij ze maakt, en laat de wind of het water ze uit balans brengen tot ze weer een hoopje stenen zijn.
In perfecte balans | Paradijsvogels Magazine In perfecte balans | Paradijsvogels Magazine In perfecte balans | Paradijsvogels Magazine In perfecte balans | Paradijsvogels Magazine In perfecte balans | Paradijsvogels Magazine In perfecte balans | Paradijsvogels Magazine In perfecte balans | Paradijsvogels Magazine In perfecte balans | Paradijsvogels Magazine In perfecte balans | Paradijsvogels Magazine
Beeldmateriaal (c) Michael Grab
[hr]
magie bosHoudt u van natuurkunst? Bekijk ook deze subtiele natuurkunstwerken in het bos van Ellie Davis.
 
 
[hr]
Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen:
[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  Huizenhoge schilderijen van Gustav Klimt geven oude loods weer kleur

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down