Parijs in aquarel

10 maart 2015
504

Thierry Duval tekent en schildert al sinds zijn kindertijd. Toen hij van een Italiaans restaurant de opdracht kreeg om een kopie van een van de werken van Rafaël te maken, werd zijn liefde voor de grote meesters van de academische schilderkunst geboren. In zijn voorbereiding op het toelatingsexamen voor de School van de Decoratieve Kunsten in Parijs ontdekte Duval zijn passie voor aquarel.
Deze combinatie leidde tot prachtige werken waarin hij de klassieke beelden van Parijs verkent in hyperrealistische waterverfschilderingen. Waar schilders aquarel juist vaak gebruiken voor vloeiende schilderingen waarin kleuren naadloos in elkaar overgaan, wil Duval juist met de realistische stijl van de klassieke meesters Parijs vastleggen in tegelijkertijd nostalgische en tijdloze beelden.
Duval observeert met met veel gevoel en grote nauwkeurigheid de verschillende scenes van de stad. De manier waarop hij zelfs de kleinste lichtvariaties weergeeft, maken de schilderijen zo ontzettend fotografisch en zorgen dat onze ogen blijven zoeken naar aanknopingspunten voor dan wel de conclusie dat het daadwerkelijk foto's zijn, of toch een schilderij.
Meer van zijn schilderijen, ook van Venetië, vind je op zijn website.
thierry duval thierry duval2 thierry duval7 thierry duval9 thierry duval11
Beelden (c) Thierry Duval

Lees ook:  Blijven spelen | Stoepkrijt als straatkunst

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down