Papieren wezens met lichtgevende rokken

26 juni 2017
3139

Het Franse koppel Sophie Mouton-Perrat en Frédéric Guibrunet combineren al tien jaar papierkunst met verlichting. Zij hebben hun studio Papier á êtres ('papieren wezens') genoemd. De beelden die zij vormgeven zijn vrouwelijk, levensgroot en helemaal wit. De elegantie van de bewegingen in combinatie met het zachte licht dat door hun rokken schijnt zorgt voor een hemelse voorstelling.

Papier mâché

De lampen wordt gemaakt met de papier mâché-techniek. Een heel delicaat werkje, waarbij verschillende lagen papier worden gedrenkt in water en weer gedroogd. Vervolgens wordt er met lijm wordt gewerkt om alles aan elkaar te kunnen plakken en uit te laten harden.

Papieren lamp 22

Twee voor de prijs van één

Sophie en Frédéric werken samen, maar toch apart. Zij zijn beiden verantwoordelijk voor de helft van het object: Frédéric zorgt voor de basis. Hij creëert de lampenkappen en installeert de techniek voor de verlichting. Sophie zorgt vervolgens voor de gedetailleerde vormgeving van de vrouwelijke borstbeelden die op de lampenkappen worden geplaatst. Zoals zij zelf zeggen op hun website:

Hij zorgt voor de structuur van het papier en zij zorgt voor de poëzie.

De vrouwen krijgen een gezichtsuitdrukking, er wordt aandacht besteedt aan hun kapsels en de bewegingen zijn heel sierlijk; alsof de beelden dansen. De lampenkappen doen dienst als rokken voor de vrouwelijke figuren.

Ieders deel komt goed terug in het eindresultaat. Zo zijn overdag heel goed de details te zien van het werk van Sopie, maar als ’s avonds het licht aangaat dan komt het werk van Frédéric duidelijk naar voren. De details vallen weg en de vrouwelijke vormen veranderen in een elegant silhouet, terwijl de rokken de ruimte verlichten.

Lees ook:  Deze vogels zijn volledig gemaakt van papiersnippers

De lampen van Papier á êtres zijn onder andere te koop via cachette.com.

Papieren lamp 2 Papieren lamp 3 Papieren lamp 4

Papieren lamp 1

Papieren lamp 5 Papieren lamp 6 Papieren lamp 7 Papieren lamp 8 Papieren lamp 9 Papieren lamp 10 Papieren lamp 11 Papieren lamp 12 Papieren lamp 13

Benieuw naar nog meer papierkunst? Deze kunstenares maakt jurken van romans!

Bron: mymodernmet.com

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down