Oude, alledaagse voorwerpen krijgen een nieuw leven in een geborduurd jasje

27 december 2016
944

Kunstenares Ulla Stina Wikander gebruikt een kruissteek om alledaagse objecten van een nieuw, geborduurd jasje te voorzien. Ze speurt naar oude en ouderwetse elektronica, kleding en meubels en hult ze in een kleurrijke draperie.  De oude en levenloze voorwerpen voelen zo opeens warm en gezellig aan.

Ulla gebruikt meestal landschappen, bloemen en portretten om de spullen een nieuwe uitstraling te geven. De meeste spullen stammen uit de jaren '70, de borduurkunst die Ulla toepast is vaak net zo oud (of ouder). "Ik verzamel al jaren de verschillende ontwerpen," vertelt ze. "Doordat ik ze in een nieuwe context plaats veranderen ze opeens, net als de voorwerpen die ze omhullen."

De objecten krijgen inderdaad een heel nieuw karakter. Hoewel het de bedoeling is dat ze hun oorspronkelijke functie verliezen zouden we het geen probleem vinden om ze juist geborduurd en al te blijven gebruiken! Mooi hoe alledaagse dingen zo tot iets bijzonders worden verheven.

Meer borduurkunst zien? Kijk hier voor alle artikelen!

ulla-wikander2 ulla-wikander3 ulla-wikander4 ulla-wikander5 ulla-wikander6 ulla-wikander7 ulla-wikander8 ulla-wikander9 ulla-wikander10 ulla-wikander11 ulla-wikander12 ulla-wikander14 ulla-wikander15 ulla-wikander16

Lees ook:  De mooiste plekken in de Dolomieten

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down