Origamikunstenaar maakt 1000 dagen lang elke dag een andere kraanvogel

15 december 2017
902

In 2015 stelde origami-enthousiasteling Cristian Marianciuc zichzelf het doel om een jaar lang elke dag een andere kraanvogel te vouwen. Maar toen het jaar voorbij was wilde hij eigenlijk niet stoppen. Inmiddels zijn we bijna drie jaar verder en heeft Cristian met zijn kraanvogel origami project al meer dan 1000 bijzondere vogels gevouwen, die soms wel uit een sprookje lijken te zijn weggevlogen. 

Deze vogel is gemaakt door muziek en grote nachtelijke dromen.

Zoals elke dag verschillend is moesten ook alle kraanvogels verschillend worden. Christians kraanvogel origami is een reflectie van zijn dag, een herinnering of zijn huidig gevoel. Sommige bloemen op de vogels brengen hem terug naar de zomerpicknicks uit zijn jeugd en op een stille dag maakt hij bijvoorbeeld een pure witte kraanvogel. Juist de verscheidenheid maakt zijn werk zo bijzonder en bijna onmogelijk om te stoppen met kijken!

Cristian is zich er van bewust dat origami oorspronkelijk bestaat uit alleen het vouwen van papier, terwijl hij ook knipt, plakt, naait en beschildert. Zelf zegt hij hierover: "Ik durf nederig te beweren dat wat ik doe toch origami is, omdat ik altijd begin met het vouwen van de perfecte kraanvogel. Alles wat ik toevoeg of weghaal kan gezien worden als een poging om de perfectie te verlaten en te streven naar een imperfecte schoonheid." Origami pur sang of niet, zijn werk heeft gezorgd voor een prachtig bonte collectie papierkunst (die blijft groeien!).

Aanschouw hieronder een selectie van zijn kraanvogel origami oeuvre, of bekijk alle 1000 vogels op zijn Facebook of Instagram.

Kraanvogel origami: Elke dag een uniek kunstwerk

Kraanvogel origami

Kraanvogel origami

Kraanvogel origami

Kraanvogel origami

Kraanvogel origami

Kraanvogel origami

Kraanvogel origami

Kraanvogel origami

Kraanvogel origami

Kraanvogel origami

Kraanvogel origami

Ook deze kunstenaars weten wel raad met een velletje papier. In dit artikel vouwt de kunstenaar de meest uiteenlopende dieren uit slecht één vel. Hier lees je meer over de Japanse filosofie die schuilgaat achter de kunst van het vouwen: 'Vouw duizend origami kraanvogels in één jaar en laat je wens door de goden vervullen'. 

Lees ook:  Origami dieren uit slechts één vel papier

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down