Doodeng maar geweldig: deze drie mensen gooiden op latere leeftijd het roer om

23 oktober 2015
1603

De afgelopen weken passeerde een aantal 'midlife thema's' de revue. Je hebt je hele leven hard gewerkt, jezelf ontwikkeld, misschien kinderen opgevoed, vriendschappen opgebouwd, gespaard en geïnvesteerd in fijne plek om te wonen. En dan, dan ben je opeens 50.
Is het moment aangebroken dat al je investeringen hun vruchten afwerpen, of gaat vanaf 50 alles alleen maar bergafwaarts? Ben je alleen ouder geworden of ook wijzer? Wat zijn je dromen voor de toekomst? Ervaar je hernieuwde vrijheid of een dodelijk overschot aan tijd? Hoe oud zou je eigenlijk zijn als je niet wist hoe oud je was?
[quote text_size="medium"]
Ernst Lugten genoot als huisarts van het wonder van de geboorte en begeleidde vol overgave mensen in hun stervensproces, maar vindt nu veel meer voldoening in zijn werk als stucadoor
[/quote]
De serie 'Midlife Twist' vormt een ode aan het tweede levensdeel. De wijsheid, de inspiratie, de hernieuwde vrijheid en vooral het stukje paradijsvogel dat iedereen in zich heeft. Met deze keer: wat nu als je er op de helft van je leven achterkomt dat het eigenlijk helemaal anders moet? Het is nooit te laat, maar er is soms lef nodig om het vertrouwde kader op te geven en iets geheel nieuws te beginnen.

Het roer om

De mensen in onderstaande film gooiden stuk voor stuk het roer om, en waagden een bijzondere sprong. Ernst Lugten genoot als huisarts van het wonder van de geboorte van een nieuw leven en begeleidde vol overgave mensen in hun stervensproces, maar voelde zijn baan als een steeds verstikkender keurslijf. Tegenwoordig vindt hij veel meer voldoening in zijn werk als stucadoor.
'Als je na dertig jaar je vak van je afgooit, kom je in een geweldig gat terecht. Daarna voel je dat je nog rondloopt op de wereld en dat de hemel niet op je neergedaald is. Na een aantal maanden voelde het echt alsof mijn ziel weer terugkwam.'

Lees ook:  Hoe kun je je als vrouw sterk en mooi voelen?

Loslaten

Vakil Eelman wijdde haar leven grotendeels aan het moederschap, maar ontdekte op latere leeftijd nieuwe aspecten van het leven in haar carriere als model en... clown. 'Ik vond het zo eng,' vertelt ze, 'maar je krijgt er toch een soort flair in. Op een clownsschool gaat het over werkelijk in contact staan met de ander, daar heb ik weer leren spelen.'
Thomas van der Kleef dacht dat hij als PR-adviseur de waarheid over het leven had geleerd, maar kwam pas echt tot zichzelf in het klooster: 'Ik kon wat ik kon en ik deed wat ik deed, en dat deed ik goed, en ik was er niet gelukkig meer mee. Ik heb dingen losgelaten waar ik vroeger op gesteld was, maar dat is geen offer. Ik deed niet wat bij mij paste. Het gaat nu niet meer om doen wat ik ooit in mijn hoofd had, maar om luisteren naar wat er moet gebeuren.'
Onderstaande film van Niki Boomkens laat op boeiende wijze zien wat deze mensen over de drempel trok en hoe ze hun ommezwaai ervaren hebben. Ter inspiratie!
 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down