Ontdek de mooiste bekende en onbekende plekken van Italië

26 juni 2019
670

Italië is niet zomaar een vakantieland. Het is een van de meest veelzijdige, interessante en mooie reisbestemmingen van Europa. Wist je bijvoorbeeld dat Italië wereldwijd het hoogste aantal UNESCO Werelderfgoedplekken heeft? Met maar liefst 53 stuks zegt dit eigenlijk al genoeg over de bijzondere geschiedenis van Italië. Naast standaard bestemmingen als Rome, Venetië en het Gardameer zijn er ook nog vele ongerepte locaties te vinden: Italië heeft alles wat je nodig hebt.

Onbekende parels zoals Apulië

De zuidelijke regio Apulië (Puglia in het Italiaans) is onder andere bekend van haar Trulli huisjes, dit zijn witte huisjes met gestapelde stenen als dak. Het verhaal gaat dat deze zo werden gebouwd zodat ze snel afgebroken konden worden. Hiermee voorkwamen bewoners dat belastingen geïnd konden worden. Ook de prachtige landschappen maken Apulië een geweldige regio om te verkennen. Met steden als Lecce, Bari, Brindisi en Taranto is hier veel historie te ontdekken. Ook verschillende kustplaatsjes aan de bijna 400 km lange Adriatische kust zijn prachtig: Gallipoli en Otranto zijn bekend om hun prachtige omgeving. Met een rondreis door Italië ontdek je in stijl de regio en geniet je van al het moois dat Apulië te bieden heeft.

Kunstzinnig Florence

Florence is met recht een bijzondere stad te noemen, waar de Renaissance is begonnen en waar de beroemde Medici-familie de scepter zwaaide. In het prachtige Florence is veel te ontdekken met een unieke rondreis, want de stad biedt genoeg bezienswaardigheden en cultuur om een week mee te vullen. Met de enorme hoeveelheid bezienswaardigheden zoals de dom en doopkapel, het Uffizi-museum en het Bargello-museum heb je al snel ogen te kort. Ook de Galleria dell'Accademia met haar prachtige kunst (zoals onder meer Michelangelo’s David) is een ware aanrader. Mocht je even rustig willen zitten, dan kan je kiezen voor een van de vele espressobarretjes en fantastische restaurants.

Lees ook:  De spirituele betekenis van een vlinder

Cultuur in Toscane

Wil je meer zien dan alleen Florence? De streek Toscane is bij uitstek een bestemming om van de cultuur te genieten. Als jij op vakantie wilt om tot rust te komen, dan is de Toscaanse vallei een absolute droomplek. Niet alleen staat de hele vallei op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je geniet hier van wijn (Chianti), kaas (Pecorino) en de hartverwarmende gastvrijheid van de Toscanen. Ook als je graag fietst kun je hier je hart ophalen. Heb je een auto tot je beschikking? Rijd dan over de prachtige weggetjes en stop regelmatig om van het uitzicht te genieten!

Zoek je een ideale manier om het land van de laars echt te ervaren? Tijdens een rondreis in Italië heb je de kans om niet alleen de bekende bezienswaardigheden met eigen ogen te zien maar om deze echt te ontdekken in je eigen tempo. Ook is een rondreis de perfecte manier om de voor de massa nog onontdekte parels op te zoeken. Zo ontsnap je aan de drukte van de hotspots terwijl je je ogen uitkijkt. De prachtige landschappen, de heerlijke keuken en de rijke geschiedenis maken van Italië een reisbestemming die je niet mag missen!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down