De persoonlijkheid van omgekeerde portretten

8 maart 2020
812

Op het eerste gezicht lijken dit eenvoudige potloodtekeningen van de achterkant van vrouwen en meisjes (en één hond).  Maar hoe langer je er naar kijkt, hoe interessanter het wordt. We zijn zo gewend om te focussen op de voorkant van iemands aangezicht dat we daardoor lijken te vergeten hoeveel de achterzijde ons kan vertellen. Tegelijkertijd krijgen we niet alles te zien.

Doordat de personen zijn weggedraaid, zetten ze een onzichtbare afscheiding tussen de kijker en zichzelf. Zodra ze zich zouden omdraaien zouden de puzzelstukken op hun plaats vallen. Een beetje hetzelfde gevoel wanneer je op straat denkt achter een bekende te lopen, maar helemaal zeker weet je het niet - totdat diegene zich eindelijk omdraait..

Deze portretten zijn van de hand van Nettie wakefield, een jonge kunstenares uit Engeland.

nettiewakefield2 nettiewakefield11 nettiewakefield10 nettiewakefield9 nettiewakefield8 nettiewakefield7 nettiewakefield6 nettiewakefield5 nettiewakefield4 nettiewakefield3 nettiewakefield1

 

Lees ook:  Badkamer wordt kunstwerk van prachtige tekeningen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down