NASA maakte een lijst van 18 luchtzuiverende planten voor in huis

28 maart 2017
245
kamerplanten nasa schone lucht

Groene kamerplanten kwamen in de jaren '70 helemaal in zwang: bloeiende plantjes maakten plaats voor grote sierbladeren en de ficus was niet aan te slepen. Ook het bekende bonsaiboompje sierde menig interieur.

Inmiddels zijn kamerplanten niet meer weg te denken uit het interieur. Fijn, want naast dat groen in huis rustgevend werkt, zorgen planten ook voor schonere lucht in je huis. Ze filteren namelijk op verontreinigende en giftige stoffen.

Onderzoek van NASA

Dat zegt de NASA die onderzoek deed naar planten die de lucht thuis of op kantoor het schoonst houden. Misschien ken je het wel, na een hele dag thuis of op kantoor heb je last van je luchtwegen, hoofdpijn of geïrriteerde ogen. Dit kan te maken hebben met stoffen en gassen die binnenshuis of in kantoor voorkomen omdat er mee schoongemaakt wordt, zoals ammonia.

Ook formaldehyde waar sommige meubels of kasten mee bewerkt worden, kan gezondheidsklachten geven. Zo zijn er nog meer chemische stoffen die niet goed voor ons zijn zoals benzeen (in plastic, verf en pesticiden), trichlooretheen (o.a. in lak en printerinkt) en xyleen (o.a. in tabaksrook en uitlaatgassen).

18 planten voor schonere lucht

Omdat een schone lucht heel belangrijk is voor je algehele gezondheid heeft NASA 18 soorten planten geïdentificeerd die zorgen voor een gezondere lucht: verschillende palmsoorten en klimplanten, graslelie, aglaonema, treurvijg, gerbera, epipremnum aureum, flamingo lelie, leliegras, dracaena, sansevieria, lepelplant en chrysanten. Genoeg keuze dus, en er zitten ook wat onderhoudsvrije exemplaren tussen voor de mensen zonder al te groene vingers. Wil je zelf luchtzuiverende planten kopen? Vraag advies in je lokaal tuincentrum!

Lees ook:  Lichtkunst van kalebassen

Hieronder vind je het uitgebreide overzicht van de NASA met de vervuilende stoffen en gezondheidsklachten en alle 18 zuiverende planten op een rijtje.

Zuiverende planten

Via Lifehacker

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Annie M.G. Schmidt gedichten

Het sterrenbeeld kreeft en haar bijzonder eigenschappen

Heerlijk slapen: zo doe je dat!

Het belang van mantelzorgers

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings