Mooie wandelroutes Brabant

15 april 2021
518

Ze zijn er in overvloed, mooie wandelroutes in Brabant. Hoe bekender ze worden, hoe drukker het er zal worden. Toch maar geen publieke aandacht aan schenken? Natuurlijk wel, iedereen moet kunnen genieten van de natuur in Brabant. En omdat er zoveel wandelroutes zijn, kun je een andere kiezen als blijkt dat er al velen je voor zijn. Of vroeger opstaan, want juist in de ochtend is de natuur zo mooi, alles ontwaakt, vogels laten hun aanwezigheid horen en er zijn zoals gezegd vaak nog weinig mensen op de been.

Zelf een wandelroute in Brabant uitstippelen

Vind je het raar om over een roman of schilderij te lezen als het onderwerp wandelroute in Brabant heet. Lees even verder en je zult het begrijpen en wellicht ook zelf gaan doen. Ben je gefascineerd door een boek dat zich in Brabant afspeelt of een schilderij dat een Brabander heeft gemaakt? Ga aan de hand van de gegevens in het boek of over hetgeen je te weten komt van de schrijver of schilder een wandelroute uitstippelen. Het kost even wat tijd, maar is o zo leuk, om de verhaallijn van een boek of persoon in het echt te zien, of in elk geval wat er van over is gebleven als het verhaal of de schilder lang geleden leefde.

Enkele tips inzake wandelroutes:

 • Wandelroutes met opdrachten zelf uitstippelen

Kinderen en wandelen is niet altijd een goede combinatie. Ze vervelen zich snel, zijn snel moe, willen gedragen worden enz. Maak van de wandeltocht een wandelroute met opdrachten, waarin je de natuur uiteraard ontziet.

 • Bestaande wandelroutes online bestellen

Lees ook:  Op wereldreis: Hoe bereid jij je voor?

Wil je Brabant te voet verkennen, bestel wandelkaarten online. Je hebt de keuze uit de verschillende regio’s of ben je van plan heel Brabant wandelend te bekijken? Wat heeft jouw voorkeur, wandelroutes naar de steden, door de bossen of de heide? Gaat de hond mee, let er op dat honden op de route zijn toegestaan. Onderstaand enkele voorbeelden van prachtige gebieden in Brabant:

 • De heide bij Someren
 • De Biesbosch, Werkendam
 • Het Mastbos, Breda
 • De Groote Heide op de grens met België
 • Loonse en Drunense Duinen
 • Het Kabouterpad, Sint Anthonis

Voorbereiding wandeltocht:

 • Heb je een wandeltocht gekozen, let op het aantal kilometers en op verharde en onverharde
  paden en houd rekening met wat de hele groep aan kan.
 • Draag sokken en prettig dragende schoenen.
 • Neem water mee en iets te eten, laat je rommel niet achter, neem afval mee naar huis of stop het in de daarvoor bestemde bakken. Zijn deze vol leg jouw vuilnis er niet bij, vogels en andere dieren nemen het mee de natuur in.
 • Bedek je hele lichaam tegen teken als je de bossen intrekt.
 • Kleine kinderen kunnen in een draagzak, voor de iets oudere kinderen kun je een bolderkar gebruiken, ook handig om spullen in te vervoeren.

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

Van bureaus naar bytes: de moderne werkplek

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down