Bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je verblijf in Milaan

29 september 2020
735

Bij een stedentrip naar Italië wordt vaak gekozen voor het historische Rome, Venetië of Florence. Toch is Italië zoveel meer dan deze drie wereldberoemde steden. Sterker nog, op een goede vierde plaats komt Milaan – ook wel de modehoofdstad van Italië genoemd.

Deze enorm veelzijdige en fascinerende stad biedt je genoeg afwisseling voor een korte reis of stedentrip en staat boordevol bekende en luxe modewinkels. Ook beschikt de stad over een eeuwenlange geschiedenis en wordt dit gecombineerd met moderne invloeden. Dit alles geeft geven de Noord-Italiaanse stad haar eigen unieke charme.

Talrijke architectonische kenmerken, een betoverende binnenstad en een bijzondere kunstgeschiedenis kenmerken de stad. Wij hebben een aantal van de meest speciale bezienswaardigheden in Milaan voor je op een rij gezet!

Kathedraal van Milaan

Dit artikel kan natuurlijk maar met één bezienswaardigheden beginnen en dat is de iconische  kathedraal van Milaan. Een prachtige architectuur, symbool van de stad en het hart van Milaan – de kathedraal is het allemaal in een. Het maakt niet uit wie naar Milaan komt, de eerste stop is meestal de kathedraal van Milaan met de grote Piazza Duomo en de kathedraalterrassen, die je direct een prachtig uitzicht over de stad geven.

De kathedraal van Milaan is ruim 150 meter lang en is een van de grootste kerken in zijn soort ter wereld. In heel Italië is het de op één na grootste kerk. Op de top van de toren staat La Madunina, misschien wel het meest kenmerkende beeld van de stad. Maar wie denkt dat het alleen bij dit beeld blijft heeft het mis.

Lees ook:  Deze kleine glazen hut in het afgelegen IJsland tilt sterren kijken naar een hoger niveau

In de kathedraal zelf staan namelijk nog duizenden andere beelden, wat de omvang van de kathedraal nog eens onderstreept. Het is dan ook niet heel vreemd om te bedenken dat de bouw meerdere eeuwen heeft geduurd. Een bezoek aan deze bijzondere kathedraal mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens je verblijf.

Milaan

Het laatste avondmaal van Leonardo da Vinci

De kerk van Santa Maria delle Grazie in Milaan is niet alleen UNESCO-werelderfgoed, maar is ook de thuisbasis van een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Milaan. In de eetzaal van het bijbehorende klooster hangt de wereldberoemde muurschildering, het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. Een kunstwerk waar jaarlijks enorme aantallen toeristen voor warmlopen.

Om dit unieke werk te kunnen bewonderen, is het overigens wel verplicht om vooraf te reserveren. Spontaan naar binnen lopen zit er helaas niet in dankzij de strikte regels. Maar deze reservering betekent vervolgens wel dat je de mogelijkheid krijgt om een van de meest bijzondere kunstwerken van de Europese historie te ontdekken.

Teatro alla Scala

Als je genoeg tijd hebt, mag ook een bezoek aan het Teatro alla Scala eigenlijk niet ontbreken. Het betreft een van de meest imposante operahuizen ter wereld en een van de beste bezienswaardigheden van Milaan. Het theater inspireert bezoekers met een ongelooflijke sfeer en uitstraling. Het gebouw werd aan het einde van de 18e eeuw geopend en is de opvolger van het eerder afgebrande Teatro Regio Ducale.

Door de zware vernielingen tijdens de Tweede Wereldoorlog moest de legendarische Scala verder worden gerenoveerd. Vandaag de dag biedt het schitterende gebouw plaats aan ongeveer twee duizend mensen en is de thuisbasis voor vele balletvoorstellingen, opera’s en concerten.

Lees ook:  Bestemmingen voor een originele stedentrip in Europa

En hoewel het gebouw er aan de buitenkant al prachtig uitziet, is het pas binnen dat je je realiseert waarom dit gebouw een van de topbezienswaardigheden van Milaan is. De uitstraling en het schitterende interieur zal je ongetwijfeld versteld laten staan.

Santa Maria delle Grazie

Over de Dominicaanse kerk Santa Maria delle Grazie - die overigens direct naast het klooster met het Laatste Avondmaal van Leonardo Da Vinci ligt – zijn de mening verdeeld. Maar ondanks dat het wellicht niet de eerste plek is waar je aan zou denken tijdens je bezoek aan Milaan, mag het ook zeker niet ontbreken in deze lijst.

Deze indrukwekkende kloosterkerk wordt gezien als een architectonisch meesterwerk van en maakt niet voor niets deel uit van het UNESCO-werelderfgoed. Aan het einde van de 15e eeuw werd de kloosterkerk voltooid. Vooral de bijzondere vorm en de schitterende buitenkant trekt de aandacht van de bezoekers. Vergeet ook niet om even binnen te kijken, waar je nog meer moois zult tegenkomen!

De wijk Brera (centrum Milaan)

De Brera-wijk in Milaan is het centrum van kunst en cultuur binnen de stad. Vanaf de kathedraal van Milaan maak je binnen ongeveer tien minuten de wandeling naar deze historische wijk.

Vroeger was Brera een waar centrum voor kunstenaars, waarvan vandaag de dag nog steeds veel van te zien is. De wijk bestaat uit vele kleine steegjes - de Via Brera vormt bijvoorbeeld de centrale straat en is nu een voetgangerszone. Tijdens de wandeling door Brera komt je ook langs een groot aantal chique boetieks en kunstgalerieën.

Lees ook:  Alles wat je nodig hebt voor je trip naar Napels

Tussendoor kom je tijdens je wandeling allerlei moderne bars en restaurants tegen die het beste van de Italiaanse keuken serveren. Vooral 's avonds en in het weekend genieten de inwoners van Milaan van deze mooie wijk en brengen ze hier maar al te graag tot in de late uren hun avond door.

In Brera vind je ook veel oude paleizen en de Pinacoteca. Het is een kunstmuseum dat van groot belang is voor heel Italië. De romantische uitstraling van de Brera-wijk vormt en geweldige combinatie met het indrukwekkende plein van de kathedraal. Het is dan ook niet verrassend dat vele toeristen en reizigers maar al te graag een bezoek brengen aan de wijk.

Milaan

Naviglio Grande

Deze wijk ontleent zijn naam aan de kanalen in Milaan, die tot in de 20e eeuw als verkeersroute werden gebruikt. Ter plaatse gaan de waterwegen, talrijke restaurants en studio's op een bijzondere manier op in het stadsbeeld. In deze hippe wijk is het dagelijkse leven bovendien een stuk rustiger en authentieker te noemen. Je vindt hier nog de echte Italiaanse charme terug.

In de Navigli-wijk bevinden zich de Naviglio Grande en de Naviglio Pavese. Deze prachtige bruggen buigen over het water waar dagelijks vele boten over heen varen. Vooral 's avonds kan er hier heerlijk genoten worden een drankje in een van de romantische restaurants.

Vergeet ook zeker niet om de zonsondergang of een rondvaart mee te maken – beiden zijn het een van de beste manieren om een bezoek aan deze traditionele wijk nog mooier te maken!

Milaan

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down