Voorbereid op reis: met de auto naar Spanje

2 juni 2021
1044
Auto stomen

Het land van het stierenvechten, paella, tapas en vele historische gebouwen… Spanje heeft veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Het prachtige Spanje is één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders en dat is niet voor niets. Ieder jaar vertrekken duizenden Nederlanders met het vliegtuig naar Spanje om te genieten van een welverdiende vakantie, maar ook met de auto is Spanje prima te bereiken. Vooral na de onzekere tijden van de corona pandemie kiezen steeds meer mensen ervoor om met de auto op vakantie te gaan. Op het moment dat je met de auto op vakantie gaat ben je namelijk een stuk onafhankelijker dan wanneer je met het vliegtuig gaat. Ben je van plan om met de auto naar Spanje te reizen? Een goede voorbereiding is het halve werk!

Pech onderweg?

Als je ervoor kiest om met de auto naar Spanje te gaan, is het verstandig om je auto nog eens goed te laten nakijken. Het laatste waar je zin in hebt is om pech onderweg te hebben dat eigenlijk voorkomen had kunnen worden. Maar bij een goede voorbereiding is het ook belangrijk om rekening te houden met tegenvallers. Kijk daarom altijd je huidige verzekering na en sluit een aanvullende verzekering af indien nodig. Zo kom je onderweg niet voor vervelende verrassingen te staan en weet je wat je moet doen als je onverhoopt toch met een kapotte auto langs de weg terecht komt. Naast het nakijken van de technische onderdelen van de auto zoals het wielprofiel en oliepeil, is het geen overbodige luxe om de auto te stomen. Zo kun je in een schone en frisse auto de lange rit naar Spanje maken. Vanuit Amsterdam is het ongeveer 16 tot 25 uur rijden naar Spanje, dit hangt af van naar welk deel in Spanje je heen gaat. Zorg ervoor dat je twee gevarendriehoeken, een veiligheidsvest en een reservewiel in je auto hebt liggen. Het is namelijk in Spanje verplicht om deze spullen mee te nemen in de auto. Een goede voorbereiding is cruciaal als je met de auto naar Spanje gaat, het voorkomt namelijk een hoop stress onderweg.

Lees ook:  Heb jij je altijd al eens een jonkvrouw of ridder willen voelen? Overnacht in een van deze bijzondere kastelen

De beste routes naar Spanje

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, maar er zijn ook vele wegen die naar Spanje leiden. Als je met de auto naar Spanje gaat, kun je via allerlei verschillende wegen rijden. Ga je naar Zuid-, Centraal-, of West-Spanje? Dan kun je het beste via het westen van Frankrijk rijden. Bij Biarritz steek je dan de Spaanse grens over. Een andere populaire route is Autoroute du Soleil. De naam zegt het al, deze weg leidt je naar het zonnige Spanje. Wil je liever een rustigere route? Dan kun je het beste via Parijs, Orléans, Bézier en Perpignan rijden. Let er wel op dat je in ieder land de juiste milieustickers en tolvignetten hebt. Tanken onderweg kun je het beste zo veel mogelijk in Spanje doen, hier is de benzine en diesel namelijk goedkoper dan in Frankrijk.

Met de auto naar Spanje

Met de auto naar Spanje kosten

Kies je ervoor om via Autoroute du Soleil naar Spanje te gaan? Dan ben je met een personenauto ongeveer €114 aan tol en €202 aan benzine kwijt voor een enkele reis naar de Costa Brava. Als je via Parijs rijdt kost het je ongeveer €92 aan tol en €192 aan benzine. Ga je naar West- of Zuid-Spanje? Dan ben je meer kosten kwijt. Houd er altijd rekening mee dat de routes naar Spanje erg populair zijn en dat het dus druk kan zijn op de wegen. Bekijk goed wanneer je vertrekt en zorg dat je altijd op tijd tankt. Je wil natuurlijk niet met een lege tank in de file staan. Onderweg zijn er genoeg gelegenheden waar je een korte of lange pauze kunt houden.

Lees ook:  Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

Regels als je met de auto naar Spanje gaat

Een ander land betekent ook andere verkeersregels. Ook als je met de auto naar Spanje reist is het belangrijk om rekening te houden met veranderende verkeersregels. Niet alleen de snelheidsregels verschillen per land, ook de gedragsregels in het verkeer zijn niet overal hetzelfde. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de regels in Spanje, anders kan de rit nog wel eens érg duur uitvallen. Je zit natuurlijk niet te wachten op een boete voor het al dan niet per ongeluk overtreden van de verkeersregels. Wist je bijvoorbeeld dat je in Spanje op geen enkele manier mag worden afgeleid tijdens het rijden? Daarom is het verboden om een sigaret te roken, iets te eten of met teenslippers aan te rijden. Ook je telefoon moet je altijd veilig opbergen, je mag deze namelijk onder geen enkele voorwaarde vasthouden in de auto. Goed om te weten, toch?

Bezienswaardigheden

Als je eenmaal in Spanje bent aangekomen, is een van de grootste voordelen dat je gewoon je eigen auto bij je hebt! Je bent dus onafhankelijk en kunt op ieder moment gaan en staan waar je zelf wilt. Ben je in de buurt van Zuid-Spanje? Dan mag een bezoekje aan de prachtige stad Sevilla eigenlijk niet ontbreken. In deze levendige stad vind je een groot aantal (historische) bezienswaardigheden. Andere leuke steden waar je jezelf kunt onderdompelen in de Spaanse cultuur zijn Madrid, Valencia en Barcelona. Maar er zijn ook allerlei leuke dorpen, steden en natuurgebieden te vinden die zeker een bezoekje waard zijn. Ga voorbereid op reis en maak van tevoren alvast een lijst van de plekken die je graag wilt bezoeken. Zo kun je een planning maken voor de activiteiten die je graag wilt ondernemen tijdens je reis naar Spanje. Vergeet ook niet te genieten van de zon en het strand!

Lees ook:  Normandië in Frankrijk bezoeken

Met de auto naar Spanje op vakantie gaan brengt veel voordelen met zich mee. De reis ernaar toe is al een hele beleving op zichzelf. Daarnaast ben je onafhankelijk van andere vervoersmiddelen zoals het openbaar vervoer, waardoor je meer flexibel en vrij bent. Kies je ervoor om met de auto naar Spanje te gaan? Bereid dan niet alleen jezelf, maar ook de auto goed voor. Veel plezier!

Met de auto naar Spanje kosten

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings