Marjolein bouwt haar eigen tiny house | deel 2

20 maart 2016
277
marjolein tiny house

Vorige maand kon u lezen hoe Marjolein Jonker net begonnen was met de bouw van haar eigen tiny house. In deel 2 spreken we haar over de tussenstand: een zoektocht naar het perfecte bad, een windmolen naast de deur en een extra huisgenoot!

De vier wanden staan

De bouw van het tiny house van Marjolein gaat als een speer. Alle wanden staan en timmerman Dimka is al bezig met het dak. Ook de loft zit er al in. Marjolein: 'Ik heb er al opgezeten! Het is wel kleiner dan op de foto’s die ik van Amerikaanse tiny houses heb gezien. Ik heb daar dus minder kastruimte dan ik dacht en moet nog maar eens goed door mijn kleding- en vooral schoenenassortiment heen..’.

tiny house marjolein

De loft van het tiny house van Marjolein

[quote text_size="small"]

"Ik wil in de winter liever niet mijn accu’s gaan bijvullen met een vervuilende dieselgenerator. Dan is het idee van zo duurzaam mogelijk wonen meteen weg."

[/quote]

De keuken moet ‘knap’ zijn

Marjolein kookt graag en de huidige keuken is al zeventien jaar oud. Haar tiny keuken biedt nu de kans op een nieuw exemplaar en moet absoluut ‘knap’ zijn! Bij Bruynzeel Keukens heeft Marjolein haar perfecte keuken gevonden: ‘Ik heb een prachtige witte keuken uitgezocht met een innovatief Solid10 Green keukenblad. Gaaf hieraan is dat het zelfs lichter is dan multiplex.’ In eerste instantie had ze een massief houten keukenblad gewenst, maar dat bleek veel te zwaar. Bij elk besluit moet ze rekening houden met het maximale gewicht van 3500 kilo voor haar hele huisje, inclusief de trailer. Dit is belangrijk zodat ze straks ook de weg op kan!

Lees ook:  Zonnepanelen aanschaffen om duurzame energie op te wekken

tiny house

Windmolentje voor extra energie

Ook de koelkast is al besteld: ‘Er werd me gezegd dat een koelkast met vrieslades niet zou kunnen op zonne-energie, maar ik heb een heel zuinige gevonden! Wel iets kleiner dan normaal, maar dat is prima.’ Het weer in Nederland is in de winter sowieso niet geschikt om voldoende energie uit zonnepanelen te halen. Maar gelukkig heeft Marjolein een oplossing gevonden: ze gaat een klein windmolentje kopen. ‘Het is een soort bolletje en ziet er heel leuk uit. Ik wil in de winter liever niet mijn accu’s gaan bijvullen met een vervuilende dieselgenerator. Dan is het idee van zo duurzaam mogelijk wonen meteen weg.’

[hr]

Lees ook: 19 mooie tiny houses om blij van te worden

tiny house nederland

[hr]

Een klein zitbadje en houtkacheltje

Het vinden van een geschikt zitbadje - Marjoleins grote droom - bleek een aardige zoektocht. In Nederland waren de zitbadjes te groot. Uiteindelijk heeft Marjolein een zitbadje gevonden in de buurt van Antwerpen. Iets kleiner dan gewenst, maar ze is tevreden. Net zoals met haar houtkacheltje.

[quote text_size="small"]

"En bovendien zie ik mezelf in de winter niet middenin de nacht van mijn loft naar beneden klimmen om nog een houtblok op mijn kachel te gooien."

[/quote]

Ze heeft besloten om naast het houtkacheltje ook nog een infrarood-warmtepaneel te gebruiken: deze warmt je meubels op, die vervolgens de warmte weer afgeven aan de omgeving. ‘In het voorjaar en najaar is het toch vaak te warm voor een kachel, maar is het wel prettig om wat warmte in je huis te hebben. En bovendien zie ik mezelf in de winter niet middenin de nacht van mijn loft naar beneden klimmen om nog een houtblok op mijn kachel te gooien.’

Lees ook:  Een lounge plek creëren in de tuin

[hr]

Lees ook: 5 inspirerende boeken over tiny houses

tiny house boek

[hr]

Beestenbende in huis

kat marjolein

‘Het gaat dus allemaal hartstikke goed, maar ik heb af en toe wel een stressmomentje!’, vertelt Marjolein. ‘Bijna alles wat met de bouw van mijn tiny house te maken heeft, moet ik in de avonden en weekenden doen, want ik werk gewoon vier dagen in de week. Ik moet dus wel opletten dat ik af en toe ook even tijd voor mezelf neem. Gelukkig heb ik weinig slaap nodig en heb ik niemand thuis die aandacht van me wil, behalve mijn katten. Maar het is vooral leuk en ik krijg hier zoveel energie van.’

Het wordt trouwens nog iets drukker in huis, want Marjolein heeft sinds kort een derde kattengezinslid. Ze heeft een kat in huis genomen die in de buurt ronddoolde omdat haar baasje haar had achtergelaten. ‘Het wordt dus een gezellige, drukke boel in huis!’.

Tekst: Kim Nelissen

[hr]

Meer inspiratie? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail en ontvang de beste artikelen in uw mailbox:

[mc4wp_form id="15395"]

Coverfoto: Marjolein Jonker bij een tiny house van timmerman Dimka Wentzel | foto: Phil Nijhuis

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings