Levensgrote kunstwerken in de sneeuw

18 maart 2016
534

Sinds 2004 heeft de Engelse Simon Beck er een gewoonte van gemaakt om in de verse sneeuw van Les Arc prachtige patronen te maken...te voet! Stap voor stap creëert hij geometrische vormen in de sneeuw, voor elke heeft de 54-jarige kunstenaar ongeveer 6 uur tot 2 dagen nodig om te maken.

Vroeger deed Simon Beck aan wedstrijdoriëntatie, een soort rally in een combinatie van een tijdsrace en navigatie door de natuur, vaak op onbekend en ruig terrein. Deze vaardigheden helpen hem om op de grote sneeuwvlaktes de vormen met een uiterste precisie en perfectie te maken.

In onderstaand filmpje vertelt Simon Beck over zijn patronen, en laat hij zien hoe hij ze maakt. Prachtige dromen-beelden geven daarnaast in vogelvlucht een beeld van de kunstwerken in de sneeuw.

Op zijn Facebookpagina kunt u de laatste werken van 2016 bekijken!

simon beck simon beck 2 simon beck 3 simon beck 4

 

simon beck 5 simon beck9 simon beck10

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  Origami verheven tot kunstvorm

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down