Levensechte sculpturen van drijfhout

29 juni 2015
944

Sinds zijn jeugd is James Doran Webb al bezig met hout. Het begon met kleine modellen en sculpturen die hij maakte, en in zijn tienerjaren bracht hij zijn meeste tijd door in de antiek restauratie workshop van zijn ouders. Toen hij twintig was had geen enkel meubelstuk van hout nog geheimen voor hem.
Tijdens een vakantie in de Filipijnen werd hij verliefd op het land en bleef. Hij zette er een netwerk op van mensen die drijfhout verzamelen, waarmee hij de lokale bevolking van een deel van hun inkomen voorziet. Daarnaast plant hij voor elke kilo drijfhout die hij verwerkt een boom in de bergen van Cebu, om zo de cirkel weer rond te maken.
Maar boven alles maakt Doran Webb prachtige kunstwerken van drijfhout. Vol van leven en in beweging lijken het bijna levende dieren!
Levensechte beelden van drijfhout | Paradijsvogels Magazine Levensechte beelden van drijfhout | Paradijsvogels Magazine Levensechte beelden van drijfhout | Paradijsvogels Magazine Levensechte beelden van drijfhout | Paradijsvogels Magazine Levensechte beelden van drijfhout | Paradijsvogels Magazine Levensechte beelden van drijfhout | Paradijsvogels Magazine Levensechte beelden van drijfhout | Paradijsvogels Magazine Levensechte beelden van drijfhout | Paradijsvogels Magazine
Bekijk ook deze levensechte sculpturen van dieren die zijn gemaakt van .. kippengaas!
 
 

Lees ook:  Indrukwekkende aluminium boom in Londen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down