Levensechte schilderijen gemaakt met vingerverf

878 VIEWS
Levensechte schilderijen gemaakt met vingerverf

Om kinderen te vermaken geven de ouders hen vaak een potje vingerverf. Zo kunnen ze lekker vies worden en zich helemaal uitleven op papier. De Amerikaanse Iris Scott brengt de vingerverftechniek echter tot andere hoogten. 

Aan deze schilderijen is geen kwast te pas gekomen. Lucky laziness noemt Iris het zelf. Op een dag waren haar verfkwasten op. Ze was te lui om naar de winkel te gaan om nieuwe te kopen en schilderde toen met haar vingers. De rest is geschiedenis.

Om haar handen en vingernagels schoon te houden maakt Iris gebruik van handschoenen. Ze behandelt haar verf als klei en brengt dikke lagen aan op het canvas. Ze is daarbij niet bang om kleur te gebruiken. Het resultaat: schilderijen waar het leven vanaf spat! In deze serie van Shaking dogs komt dat extra goed tot uiting. Meer werk van Iris zien? Bekijk ook dit eerdere artikel wat we over haar schreven met landschappen en natuurvoorstellingen erin!

‘Shaking dogs’

iris scott 1

iris scott 2

iris scott 3

iris scott 4

iris scott 5

Overige dieren

iris scott 6

iris scott 7

iris scott 8

iris scott 9

iris scott 10

Ook CJ Hendry is een kunstenares met een bijzondere gave. Zij tekent verfklodders met kleurpotlood. Haar tekeningen zijn zo realistisch, dat het lijkt alsof je het zo van het papier af kunt pakken.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Deze lichtgevende Windvogels wekken als kunstwerk energie op
Duizelingwekkende stadsgezichten van pen & inkt
‘Teabag Stories’: beschilderde theezakjes vertellen een verhaal
Loving Vincent: de volledig geschilderde film over Van Gogh draait nu in de bioscoop!